Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Československá basketbalová liga nebude, Jansta ukončil jednání

Praha - Projekt československé basketbalové ligy je definitivně mimo hru. Po čtyřech letech jednání byla společná soutěž velmi blízko, slovenská strana ale na poslední chvíli změnila své požadavky. Prezident České basketbalové federace Miroslav Jansta proto jednání definitivně ukončil.

Spuštění společné ligy již bylo připravené. Měla by 16 mužstev, 11 z Česka a 5 ze Slovenska. Zajištěn byl i generální partner společnost ČEZ. Jenže slovenské sdružení mužských basketbalových klubů rozhodlo, že do společné ligy půjde, jen pokud se do ní bude moci zapojit devět slovenských celků.

"Pro mě je to velkým zklamáním, neboť jsem se tomuto projektu věnoval čtyři roky," řekl Jansta. "Uvažovaný sponzor ČEZ měl o soutěž zájem, ale požadoval zachování kvality. Tu bohužel nemůžeme nyní garantovat, neboť kvůli rozhodnutím ZMBK došlo ke změně podmínek bez našeho vědomí," dodal v dopise adresovaném slovenskému basketbalovému svazu.

"Kvůli postupu slovenské strany je tento projekt na dlouhou dobu zmražen," řekl Jansta. "Dokonce už ani nevěřím, že by společná československá liga mohla vzniknout třeba v jiných sportech, jako je fotbal či hokej," dodal.

Nebrání se však variantě, která byla v posledních dvou sezonách, kdy se do české ligy přihlásily slovenské kluby Levice či Inter Bratislava. "Ligové shromáždění již odsouhlasilo účast Levic v soutěži, takže teď už je to na nich, jestli se přihlásí," uvedl Jansta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články