Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ginzburg skončil po sedmi letech u basketbalistů Nymburka

Praha - Trenér Ronen Ginzburg po sedmi letech končí u basketbalistů Nymburka. Rozhodl se tak poté, co nejúspěšnější český klub získal desátý ligový titul v řadě. Nový trenér zatím není znám, zřejmě však znovu půjde o cizince. Devětačtyřicetiletý Izraelec přišel do Nymburka před sedmi lety společně s Mulim Kacurinem jako asistent. Před třemi lety pak Kacurina nahradil v roli hlavního kouče.

"Když jsem před sedmi lety přišel s Mulim do Nymburka, nymburský tým byl poměrně malý a neznámý. Teď, když odcházím, je z něj velký klub před branami Euroligy," řekl Ginzburg.

"V průběhu těch sedmi let jsme zažili skvělá vítězství nad velkými týmy a ukázali jsme, že peníze nejsou všechno. Vyhrávali jsme naším duchem. To dostalo Nymburk do povědomí v basketbalové Evropě. V rámci České republiky se nám podařilo získat vše, co zde získat jde," dodal.

Otázka nového trenéra je klíčová i pro stavbu kádru pro další sezonu. Všem cizincům skončily smlouvy a vedení klubu čeká s jednáním o jejich prodloužení až na to, o které hráče bude nový trenér stát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články