Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oklahoma hlavně díky Durantovi vydřela výhru nad Memphisem

New York - Basketbalisté Oklahomy vstoupili do semifinále Západní konference NBA těsnou výhrou nad Memphisem 93:91. Ve Východní konferenci na domácí palubovce neuspěl New York Knicks, když podlehl Indianě 95:102.

Kevin Durant
zdroj: Getty Images

Strůjcem úspěchu Oklahomy byl Kevin Durant, který zaznamenal 35 bodů a15 doskoků. Navíc se postaral o šest z posledních sedmi košů Thunder a 11 vteřin před koncem si připsal důležitou střelu na 91:90. Domácí poté zvýšili na 93:90, při střele za tři body ale faulovali Quincyho Pondextera a Memphis dostal šanci poslat zápas do prodloužení. Pondexter však neproměnil hned první trestný hod a třetí se nepovedlo jeho spoluhráčům doskočit.

Kromě Duranta se mohla Oklahoma opřít také o Kevina Martina, který nastřílel 25 bodů. Memphis tradičně vedli podkošoví hráči Marc Gasol (20 bodů, 10 doskoků) a Zach Randolph (18 bodů, 10 doskoků).

"Zasloužili si to (výhru). Předvedli jsme pár věcí, které bychom chtěli vzít zpátky. Nevyužili jsme některé příležitosti a Durant vytáhl pár velkých akcí. Prostě jsme se ve čtvrté části nebyli schopni udržet ve hře," řekli po utkání trenér Memphisu Lionel Hollins, jehož tým po třech čtvrtinách vedl o 9 bodů.

Ve Východní konferenci Knicks v sérii s Indianou ztratili hned v prvním utkání výhodu domácího prostředí. New York sice vyhrál první čtvrtinu, ale v poločase už prohrával a před poslední částí ztrácel 16 bodů. Hostům se povedlo zvítězit na doskoky 44:30. Domácí střelci Carmelo Anthony a J. R. Smith dohromady trefili pouze čtrnáct ze 43 střel. Anthony sice byl s 27 body nejlepším střelcem zápasu, ale v posledních čtyřech utkáních proměnil jen 30 ze 135 pokusů z pole. Hosty vedl David West s 20 body, Paul George přidal 19 bodů.

Výsledky 2. kola play-off NBA

Východní konference – 1. zápas:

New York - Indiana 95:102.

Západní konference – 1. zápas:

Oklahoma – Memphis 93:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články