Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chicago si v sedmém zápase poradilo s Brooklynem a jde na mistry

New York - Basketbalisté Chicaga Bulls vyhráli rozhodující sedmou bitvu na palubovce Brooklynu 99:93 a zkompletovali účastníky konferenčních semifinále NBA. Ve druhém kole play off je nyní čekají obhájci titulu z Miami.

Brooklyn Nets
zdroj: ČTK/AP

Bulls zahájili sérii před dvěma týdny jasnou porážkou v Brooklynu, pak ale vyhráli třikrát za sebou, než se vrátili do hry o postup Nets. V rozhodujícím utkání Chicago ani jednou neprohrávalo. Díky povedené druhé čtvrtině (32:19) hosté vedli v poločase o 17 bodů a Nets už se nepovedlo přiblížit na menší než čtyřbodový rozdíl. Největší zásluhu na postupu měl Joakim Noah, který si připsal 24 bodů, 17 doskoků a šest bloků.

Marco Belinelli přidal stejný počet bodů. Chicago střílelo s úspěšností 48,8 procenta, zatímco Brooklyn se dostal pouze na 40,7. Domácí tým vedl s 24 body Deron Williams, na 21 bodů se dostal Brook Lopez. Pouze šesti body přispěl Joe Johnson, který trefil jen dvě ze 14 střel z pole. "V prvním zápase jsme dostali pořádný výprask, ale zvedli jsme se, bojovali a je to příběh sezony," radoval se trenér Chicaga Tom Thibodeau.

"Nebyli jsme tak agresivní jako oni, hlavně na doskocích. Druhá čtvrtina nám utekla. Pak jsme se vrátili s velkým úsilím, plni energie. Jiná střela támhle nebo jiné rozhodnutí a mohli jsme být zpátky úplně, ale museli jsme se vykopávat ze sakra velké díry proti týmu, který nevypustí jediný zápas," řekl kouč Brooklynu P.J. Carlesimo. Semifinále konferencí začne už dnes. New York přivítá Indianu a Oklahoma se utká s Memphisem. V pondělí další sérii odstartuje San Antonio proti Golden State a Miami proti Chicagu.

1. kolo play off NBA:

Východní konference - 7. zápas: Brooklyn - Chicago 93:99 (konečný stav série 3:4).

Dvojice pro 2. kolo play off: Východní konference: Miami - Chicago, New York - Indiana. Západní konference: Oklahoma - Memphis, San Antonio - Golden State.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články