Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Knicks jsou po 13 letech v druhém kole play-off

New York - Postup do druhého kola play-off NBA si v pátečních šestých zápasech zajistili basketbalisté New Yorku, Oklahomy, Indiany a Memphisu. Ve čtvrtfinále doplnili Miami, San Antonio a Golden State. Z úvodních sérií zbývá rozhodnout ještě souboj mezi Brooklynem a Chicagem.

Utkání Boston - New York
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Memphisu se povedlo v sérii s Los Angeles Clippers otočit nepříznivý stav 0:2. Postup si zajistil vítězstvím 118:105. Grizzlies vyhráli čtyři zápasy po sobě v play-off poprvé v historii, stejný obrat v sérii před nimi zvládlo jen devět týmů.

Hned sedm hráčů Memphisu nastřílelo dvouciferný počet bodů, po 23 bodech zaznamenali Mike Conley a Zach Randolph. V dresu Clippers si 30 body vytvořil osobní maximum v play-off náhradník Matt Barnes. O dva body méně dal Chris Paul, který byl dvě a půl minuty po vražení do Marka Gasola vyloučen, což hosté těžce nesli.

Memphis rozehraje druhé kolo v neděli na hřišti Oklahomy, která v pátek zvítězila v Houstonu 103:94. Nejvýše nasazený tým postoupil do semifinále Západní konference třetí rok po sobě. Oklahomu dovedli k výhře autor 27 bodů Kevin Durant a Kevin Martin, jenž nastřílel 25 bodů a zastoupil Russella Westbrooka, pro kterého po operaci kolena skončila sezona.

Dvojice pro 2. kolo play-off:

Východní konference: NY Knicks - Indiana, Miami - Brooklyn/Chicago

Západní konference: Oklahoma - Memphis, San Antonio - Golden State

New York prošel do druhého kola po 13 letech a v neděli zahájí sérii proti Indianě. Knicks sice v Bostonu málem promrhali vedení o 26 bodů, ale nakonec zvítězili 88:80. "Pro celý klub i jeho fanoušky je tohle ohromný pokrok. Zkusíme vyhrát titul. Udělali jsme velký krok, ale ještě zbývá dlouhá cesta," řekl trenér Mike Woodson.

Indiana si zajistila postup výhrou v Atlantě 81:73 a jako první v této sérii dokázala uspět na soupeřově palubovce. Hawks vůbec nevyšla druhá čtvrtina, v níž dali jen devět bodů, čímž se postarali o negativní klubový rekord. Pacers šli do poslední čtvrtiny s vedením o 15 bodů, Atlanta sice zabojovala a snížila na tříbodový rozdíl, ale na zvrat neměla.

Výsledky 1. kola play-off NBA - 6. zápasy:

Východní konference: Atlanta - Indiana 73:81 (konečný stav série 2:4), Boston - New York 80:88 (konečný stav série 2:4).

Západní konference: Houston - Oklahoma City 94:103 (konečný stav série 2:4), Memphis - LA Clippers 118:105 (konečný stav série 4:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články