Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

San Antonio, Oklahoma a Indiana vyhrály v play-off i podruhé

San Antonio - Basketbalisté San Antonia, Oklahomy a Indiany zužitkovali v úvodu 1. kola play-off NBA beze zbytku výhodu domácího prostředí a ve svých sériích vedou 2:0. Nejtěžší práci měli ve druhém utkání hráči Oklahomy, kteří v poslední čtvrtině duelu s Houstonem promarnili patnáctibodový náskok, nakonec ale uhájili vítězství 105:102. San Antonio přehrálo Los Angeles Lakers 102:91, Indiana porazila Atlantu 113:98.

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Darren Abate

San Antonio střelecky táhl Tony Parker, který zářil především ve druhém poločase, v němž si připsal 24 ze svých 28 bodů. Navíc přidal sedm asistencí. "Pořádně to oživil. V prvním poločase hrál víc týmově, až jsem si dělal starosti. My potřebujeme, aby byl agresivní, aby skóroval. Sám to ví a ve třetí třetině odvedl skvělou práci," pochvaloval si Parkerův výkon ve druhé půli trenér Gregg Popovich.

Lakers se museli obejít bez zraněného Kobeho Bryanta a Jodieho Meekse, který si pochroumal kotník v prvním zápase. Tým se střelecky trápil a z pole hráči proměnili jen 45 procent pokusů. Dwight Howard a Steve Blake si připsali po 16 bodech, Metta World Peace a Pau Gasol přidali po 13 bodech, nikdo další ale nepřekonal devítibodovou hranici.

Basketbalisté Houstonu předvedli v Oklahomě výrazně lepší výkon než v úvodním duelu série, který prohráli o 29 bodů. K pokusu o obrat zavelel James Harden, s 36 body nejlepší střelec zápasu. Ve čtvrté čtvrtině hosté smazali díky šestáctibodové šňůře náskok Oklahomy a dokonce se tři a půl minuty před koncem ujali vedení 95:91.

Domácí se ale dokázali vzpamatovat a rozhodnutí přinesl o minutu později úspěšný tříbodový pokus Kevina Duranta, který znamenal vedení 98:97, a Oklahoma už náskok znovu nepustila. Durant, jenž celkem nastřílel stejně jako Russell Westbrook 29 bodů, pak sice sekundu před koncem neproměnil trestný hod, dlouhý tříbodový pokus Carlose Delfina po jeho úspěšném doskoku ale skončil mimo a vyrovnání nepřinesl.

George se v sezoně "nejvíce zlepšil"

"Prohrávali jsme o 15 bodů, mohli jsme to vzdát a soustředit se na třetí zápas, ale zabojovali jsme, a to nám dává trochu sebevědomí," řekl po utkání Harden. Indiana neměla s Atlantou vážnější problém. V závěru první čtvrtiny převzala kontrolu nad zápasem a soupeře už do kontaktu nepustila. Paul George, jenž byl v úterý vyhlášen hráčem s největším zlepšením v této sezoně NBA, si 27 body vylepšil své střelecké maximum v play-off.

1. kolo play-off NBA

Východní konference - 2. zápas: Indiana - Atlanta 113:98 (stav série 2:0).

Západní konference - 2. zápasy: Oklahoma City - Houston 105:102 (stav série 2:0), San Antonio - LA Lakers 102:91 (stav série 2:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články