Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Paul zachránil výhru Clippers košem desetinu sekundy před sirénou

New York - Basketbalista Chris Paul košem 0,1 sekundy před sirénou zařídil v utkání prvního kola play-off NBA výhru Los Angeles Clippers nad Memphisem 93:91. Kalifornský tým se díky tomu dostal do vedení 2:0 na zápasy. V druhém pondělním duelu Chicago zvítězilo 90:82 v Brooklynu a vyrovnalo stav série na 1:1.

Chris Paul se spoluhráči
zdroj: Getty Images

Náhradníci Los Angeles Clippers vybojovali v úvodu poslední čtvrtiny dvouciferný náskok pro svůj tým, ale hostující Grizzlies ještě utkání zdramatizovali. Marc Gasol třináct sekund před koncem vyrovnal na 91:91. Domácí svěřili míč do rukou Chrise Paula a ten jej po nájezdu z poměrně těžké pozice poslal o desku do koše desetinu sekundy před koncem základní hrací doby.

Paul si v utkání připsal 24 bodů, devět asistencí a pouze jednu ztrátu. Blake Griffin přidal 21 bodů. Memphis vedl rozehrávač Mike Conley, který si 28 body vylepšil osobní rekord ve vyřazovacích bojích. Oba celky trefily pouze po dvou trojkách.

Chicago o své výhře rozhodlo výbornou obranou ve třetí čtvrtině, v níž udrželo domácí na jedenácti bodech. Brooklyn v této části proměnil pouze dva z 19 pokusů z pole. Bulls jsou prvním týmem, který v letošním play-off zvítězil na hřišti soupeře.

Nejlepším střelcem utkání byl domácí Brook Lopez s 21 body, Joe Johnson přidal 17 bodů, ale nikdo jiný v dresu Nets nenastřílel více než 10 bodů. Hosty vedl s 15 body a 10 doskoky Luol Deng. Do dvouciferných čísel se dostali ještě čtyři jeho spoluhráči. "Odvedli jsme dobrou práci v obraně. A když se jim povedla šňůra, odpověděli jsme důležitými střelami," popsal vítězství Chicaga Luol Deng.

Výsledky 1. kola play-off NBA

Východní konference - 2. zápas:

Brooklyn - Chicago 82:90, stav série 1:1.

Západní konference - 2. zápas:

Los Angeles Clippers - Memphis 93:91, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články