Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V NBA začalo play-off, vítězily domácí týmy

New York - Carmelo Anthony hned v prvním hracím dnu play-off NBA potvrdil střeleckou formu ze základní části a 36 body dovedl New York Knicks k výhře 85:78 nad Bostonem. I v ostatních sériích se ujaly vedení domácí týmy - Ve Východní konferenci ještě Brooklyn zdolal Chicago 106:89, v Západní konferenci Denver porazil Golden State 97:95 a Los Angeles Clippers zvítězili 112:91 nad Memphisem. Hraje se na čtyři výhry.

Memphis - LA Clippers
zdroj: ČTK/AP autor: Chris Carlson

Knicks ještě v závěru třetí čtvrtiny prohrávali s Bostonem o sedm bodů, ale v poslední části skóre otočili a poprvé od roku 2001 zažili vítězný vstup do série play-off. Velkou zásluhu na tom měla i širší lavička domácích, jejichž náhradníci přehráli ty hostující v poměru 33:4. "Velmi důležité vítězství, protože jsme byli doma. Nedělali jsme nic jiného, než bránili domácí palubovku. Ve druhém zápase to bude také tak," řekl Anthony.

Výhru Denveru zařídil Andre Miller úspěšným nájezdem 1,2 sekundy před koncem utkání. Sedmatřicetiletý rozehrávač vítězným košem završil svůj výborný výkon. Miller v poslední čtvrtině nastřílel 18 ze svých 28 bodů, což je jeho nový osobní rekord v play-off, vítězný koš vstřelil poprvé v kariéře. Hrdina zápasu věří, že se po 14 letech v NBA dočká poprvé postupu v play-off.

"Už jsem hrál v sériích, které jsme měli vyhrané, ale nakonec to nedopadlo. Srovnám-li týmy, v nichž jsem působil, tak letos máme určitě velkou šanci dostat se z prvního kola," řekl Miller, který v minulosti hrál i za Cleveland, Los Angeles Clippers, Philadelphii či Portland.

Brooklyn v utkání s Chicagem ani jednou neprohrával a vedl až rozdílem 28 bodů. Jeho nejlepším střelcem byl s 22 body Deron Williams, o bod méně přidal Brook Lopez. Za hosty nastřílel 25 bodů Carlos Boozer. Na výhře Clippers se dvouciferným počtem bodů podílelo hned sedm hráčů, lídrem byl Chris Paul s 23 body a sedmi asistencemi. Grizzlies propadli v doskakování, ve kterém je soupeř předčil v poměru 47:23.

1. kolo play off NBA:

Východní konference - 1. zápasy: New York - Boston 85:78, Brooklyn - Chicago 106:89.

Západní konference - 1. zápasy: Denver - Golden State 97:95, LA Clippers - Memphis 112:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články