Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Bryant si zřejmě přetrhl achilovku, sezona pro něj nejspíš skončila

New York - Jedna z největších hvězd NBA a opora Los Angeles Lakers Kobe Bryant si v utkání s Golden State pravděpodobně přetrhl Achillovu šlachu. Pětinásobný šampion zámořské ligy se podrobí vyšetření, po němž má být jasno. Lakers však již počítají s tím, že pro jejich oporu, která jim v zápase do zranění stačila nastřílet 34 bodů a přispěla k vítězství 118:116, sezona skončila.

Zraněný Kobe Bryant
zdroj: Getty Images autor: Noah Graham

Bryant přitom v posledních zápasech táhl mužstvo za postupem do play-off. V úterním duelu s New Orleansem se blýskl 47 body, svým nejlepším střeleckým výkonem v sezoně. Bryantovi se stal osudným zhruba tři minuty před koncem pátečního zápasu pokus o průnik pod koš, v kterém se mu snažil zabránit Harrison Barnes. Čtyřiatřicetiletý hráč skončil na zemi, chytil se za levou nohu a pak odkulhal z palubovky.

"Dělal jsem tenhle pohyb milionkrát, prostě to ruplo," řekl zkroušený Bryant po utkání novinářům, za nimiž přišel o berlích. "Cítím se hrozně, je to děs. Nic takového se mi ještě nestalo. Je to pro mě něco nového. Potkalo to řadu hráčů, takže u nich můžu zjistit co a jak," uvedl Bryant k očekávané dlouhé léčbě.

S 34 body byl v pátek nejlepším střelcem Lakers, jimž pomohl k vítězství 118:116. Hostům nepomohlo ani 47 bodů Stephena Curryho. Lakers bude Bryant citelně chybět už v posledních dvou zápasech základní části, v nichž budou hájit těsný náskok na posledním postupovém osmém místě v Západní konferenci před Utahem.

S přispěním Dwyanea Wadea, který vynechal předchozích šest zápasů kvůli potížím s kolenem, porazili basketbalisté Miami v pátečním utkání NBA Boston 109:101. Obhájci titulu si připsali 35. domácí vítězství v sezoně, čímž vyrovnali osm let starý klubový rekord. Takzvaná "velká trojka" Miami LeBron James, Chris Bosh a Wade si spolu po delší době zahrála alespoň 12 minut. "Je to paráda být zase pohromadě," liboval si James, jenž dal 20 bodů. Miami v úvodu zápasu prohrávalo až o 13 bodů, ale ve druhé čtvrtině suverénní lídr soutěže přehrál Boston 41:23.

Utah neztratil v boji o poslední volné místo v play-off díky vítězství nad Minnesotou 107:100, na kterém měl lví podíl Al Jefferson, jenž si 40 body vyrovnal osobní maximum. Jazz jsou dvě utkání před koncem základní části dál v závěsu za Los Angeles Lakers a budou čekat na jejich zaváhání.

Jan Veselý nastoupil pošesté za sebou za Washington, který prohrál doma s Philadelphií 86:97. Český basketbalista strávil na palubovce čtyři a půl minuty, doskočil tři míče a zaznamenal jednu asistenci. I když Dallas ve středu přišel definitivně o možnost postoupit do play-off, kde bude chybět po 13 letech, motivaci jeho hráči neztratili. V prodloužení udolali Denver 108:105. Nuggets se nepovedlo prodloužit sérii pěti výher a vybojovat 55. vítězství v sezoně, což by byl nový klubový rekord. Budou na to mít ještě tři pokusy. 

Výsledky NBA:

Atlanta - Milwaukee 109:104, Cleveland - New York 91:101, Dallas - Denver 108:105 po prodl., Detroit - Charlotte 113:93, Houston - Memphis 78:82, Indiana - Brooklyn 109:117, LA Lakers - Golden State 118:116, Miami - Boston 109:101, New Orleans - LA Clippers 93:96, Portland - Oklahoma City 90:106, San Antonio - Sacramento 108:101, Toronto - Chicago 97:88, Utah - Minnesota 107:100, Washington - Philadelphia 86:97 (za domácí Veselý 3 doskoky, 1 asistence). 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články