Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Carmelo Anthony srazil "neporazitelné" Miami 50 body

Miami – Carmelo Anthony nejen, že 50 nastřílenými body vyrovnal své maximum v lize, ale ještě dovedl své New Yorku Knicks k vítězství 102:90 na palubovce obhájců titulu z Miami. V důležitém souboji v boji o postup do play-off si hráči Los Angeles Lakers poradili s Dallasem 101:81 a Washington bez Jana Veselého porazil Chicago 90:86.

Carmelo Anthony
zdroj: Getty Images

Nejlepší celek sezony Miami podlehl na svém hřišti poprvé po sedmnácti vítězstvích. V sestavě domácích znovu chyběli LeBron James, Dwyane Wade a Mario Chalmers, přesto Heat v poločase vedli o osm bodů. Druhou půli ale vyhráli hosté o 20 bodů a potřetí v sezoně dokázali tohoto soupeře porazit dvouciferným rozdílem. Knicks si k deváté výhře za sebou pomohli i čtrnácti trojkami.

Hvězdou utkání byl Anthony, který potřetí v kariéře dal 50 bodů. Střílel s vysokou úspěšností, když trefil 18 z 26 pokusů z pole. "Byl neuvěřitelný, důležitými akcemi a střelami nás odmítl nechat prohrát. Dnes udělal všechno pro to, abychom zvítězili," vyzdvihl Anthonyho trenér Mike Woodson.

Lakers porazili Dallas a mají stejnou bilanci 39 výher a 36 porážek jako osmý celek tabulky Západní konference Utah. Jazzmani ale mají lepší vzájemné zápasy, a tak ve zbytku sezony musejí Lakers vyhrát o utkání více, aby prošli do play-off. Poražení Mavericks, šampioni z roku 2011, jsou desátí.

K důležité výhře Lakers dovedl Kobe Bryant, který odehrál 47 minut, během nichž si připsal triple double za 23 bodů, 11 asistencí a 11 doskoků. Dwight Howard přidal 24 bodů a 12 doskoků. V dresu Dallasu zůstal Dirk Nowitzki na 11 bodech.

Washington dokázal přehrát Chicago 90:86, Veselý tentokrát příležitost nedostal. Wizards dovedl k osmé domácí výhře za sebou John Wall s 27 body a devíti asistencemi, vítězný koš zaznamenal 45 sekund před koncem Emeka Okafor. 

Výsledky NBA

LA Lakers - Dallas 101:81, Miami - New York 90:102, Washington - Chicago 90:86 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články