Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Miami zvítězilo v duelu konferenčních lídrů v San Antoniu

New York - Oslabení basketbalisté Miami vyhráli utkání vedoucích celků konferencí NBA v San Antoniu, vítězství 88:86 jim zařídil Chris Bosh tříbodovou střelou sekundu před koncem. Jan Veselý pomohl Washingtonu devíti body a osmi doskoky k výhře nad Torontem 109:92.

Utkání San Antonio - Miami
zdroj: AP autor: Eric Gay

V sestavě Miami kvůli drobným zraněním chyběli LeBron James, Dwyane Wade a Mario Chalmers, přesto dokázal floridský celek zvítězit. Podobný scénář nabídlo i první vzájemné utkání Heat a Spurs v sezoně, kdy v Miami pro změnu zvítězilo San Antonio oslabené o Tonyho Parkera, Tima Duncana a Emanuela Ginobiliho.

Při absenci dvou největších hvězd na sebe odpovědnost vzal Bosh, který vedl Miami s 23 body. Při rozhodující akci mu na trojku přihrál Ray Allen. Domácí Spurs ještě měli možnost vyrovnat, Parker se uvolnil, ale koš netrefil. "Jsme obhájci titulu, ať na hřiště pošleme kohokoli. Pořád jsme Miami Heat. Když Raye zdvojili, tak jsem věděl, že to je má příležitost," řekl Bosh.

Jan Veselý
zdroj: Getty Images autor: Ned Dishman

Washington porazil Toronto a posunul se před něj na desáté místo ve Východní konferenci. Wizards vedl s 24 body nováček Bradley Beal, který si zlepšil osobní rekord na šest trojek. John Wall přidal 18 bodů a deset asistencí. Veselý si připsal všech devět bodů už do poločasu a vykoledoval si i nesportovní faul Rudyho Gaye.

Český reprezentant odehrál bezmála 20 minut a s čtyřmi útočnými doskoky byl nejlepším hráčem zápasu. Ostravský rodák přidal i jeden zisk míče a blok, tradičně se ale trápil na čáře trestného hodu, odkud proměnil jediný ze čtyř pokusů. Přesto proti Raptors nastřílel stejně bodů jako za předchozích 13 utkání dohromady.

Poosmé v řadě zvítězili New York Knicks, kteří si poradili s Bostonem 108:89. Knicks si k výhře pomohli 14 trojkami. Střelecky vítěze vedl Carmelo Anthony s 24 body, Bostonu nestačilo ani 27 bodů Jeffa Greena a 24 bodů Paula Pierce. Chicago zdolalo Detroit 95:94 i díky 28 bodům Luola Denga. Bulls porazili Pistons už poosmnácté za sebou.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Chicago - Detroit 95:94, New Orleans - Cleveland 112:92, New York - Boston 108:89, San Antonio - Miami 86:88, Washington - Toronto 109:92 (za domácí Veselý 9 bodů, 8 doskoků).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články