Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Miami dohnalo 27bodovou ztrátu a dál natahuje vítěznou sérii

New York – Dál pokračují basketbalisté Miami v natahování vítězné série, která nyní čítá už 24 zápasů. V Clevelandu přitom v průběhu zápasu už prohrávali i o 27 bodů, nakonec ale domácí mužstvo zdolali 98:95. LeBron James si ve vítězném celku připsal triple-double za 25 bodů, 12 doskoků a deset asistencí.

Hráči Miami si nakonec poradili i s Clevelandem
zdroj: Isifa

Cleveland vedl sedm minut před koncem třetí čtvrtiny 67:40, ale ani to mu nestačilo k přerušení vítězné série favorizovaného týmu Heat. Úřadujícím šampionům NBA trvalo pouhých devět minut, než smazali soupeřův náskok a sami se dostali do vedení, které už si do konce utkání pohlídali.

"Tohle byl jeden z nejbizarnějších a unikátních dnů mého života. Také to byl největší obrat, kterého jsem se kdy zúčastnil. Nemyslel jsem na naši vítěznou šňůru, ale na to, abychom neutrpěli debakl," řekl James, který pomohl porazit svůj bývalý klub.

Utkání navíc netradičně i začalo, když nabralo více jak půlhodinové zpoždění kvůli tomu, že z kostky nad hřištěm tekla na hrací plochu voda. V poslední čtvrtině pak ještě na hřiště vtrhl jeden z domácích fanoušků.

Výsledky NBA

Atlanta - Milwaukee 98:90, Charlotte - Toronto 107:101, Cleveland - Miami 95:98, Dallas - Brooklyn 96:113, Houston - Utah 100:93, LA Clippers - Philadelphia 101:72, Memphis - Oklahoma City 90:89 v prodl., New Orleans - Boston 87:86, New York - Orlando 106:94, Phoenix - Washington 79:88 (za hosty Veselý nenastoupil), San Antonio - Golden State 104:93.

Dramatickou zápletku mělo i utkání mezi Memphisem a Oklahomou. Vítězství domácích Grizzlies 90:89 zařídil v poslední sekundě prodloužení Marc Gasol, který dopíchl do koše neúspěšný pokus Zacha Randolpha. Čtyři vteřiny před koncem normální hrací doby udržel domácí tým v zápase Jared Bayless těžkou trojkou. Nejlepším střelcem zápasu však byl hostující Kevin Durant s 32 body.

New Orleans Hornets porazili Boston 87:86. Vítězství jim zařídil nováček Anthony Davis dopíchnutím míče do koše tři desetiny sekundy před koncem utkání. V důležitém souboji o postup do play-off zvítězil Houston nad Utahem 100:93. Rockets si tím upevnili sedmou pozici v Západní konferenci, naopak Utah na devátém místě ztrácí dvě výhry na osmé Los Angeles Lakers. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články