Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý po dlouhé době hrál a šesti body pomohl k výhře Washingtonu

Washington - Jan Veselý téměř po měsíci nastoupil do utkání NBA a šesti body pomohl Washingtonu k výhře 90:87 nad Philadelphií. Český basketbalista naposledy sporadicky zasáhl do hry 8. února proti Brooklynu, následujících osm zápasů jen sledoval. Tentokrát Veselý dostal šanci jako první střídající hráč, na hřišti strávil 16 minut a stihl proměnit tři z šesti střel z pole, přidal dva doskoky a jednu asistenci.

Basketbalista Jan Veselý v utkání s Philadelphií
zdroj: Getty Images autor: Ned Dishman

Vítězství Washingtonu zařídil John Wall, jenž dal posledních šest bodů celého zápasu. Sixers měli šanci na vyrovnání, ale Dorell Wright s trojkou neuspěl. Střelecký účet Wizards vedli Wall s Martellem Websterem, autoři 16 bodů. O dva méně nastřílel Bradley Beal, který však ze zápasu odstoupil s poraněným kolenem.

Basketbalisté Miami vyrovnali čtrnáctým vítězstvím za sebou klubový rekord. V neděli porazili 99:93 New York Knicks, kterým k odvrácení první prohry s floridským celkem v sezoně nestačilo ani 32 bodů Carmela Anthonyho. Miami přitom v poločase prohrávalo o 14 bodů. "Několikrát jsme dobře zabránili a já trefil pár střel. Můžeme hrát s nejlepšími týmy Východní i Západní konference, byl to pro nás velký zápas," řekl LeBron James, který dotáhl Miami k výhře 29 body.

Los Angeles Lakers porazili Atlantu 99:98. Hrdinou utkání byl Kobe Bryant, autor 34 bodů. Atlanta šla v poslední minutě do vedení 98:97 po koši Ala Horforda, ale Bryant devět vteřin před koncem strhl vítězství na stranu Lakers. Pro ně to byla v 60. utkání 30. výhra v sezoně, mají tak poprvé od 28. prosince vyrovnanou bilanci.

Oklahoma v dramatickém utkání zdolala Los Angeles Clippers 108:104. Thunder v utkání vedli o 19 bodů, ale domácí Clippers začali po změně stran postupně snižovat. V předposlední minutě utkání za stavu 99:93 pro Oklahomu snížil trojkou Matt Barnes.

Výsledky

Houston - Dallas 136:103, Indiana - Chicago 97:92, LA Clippers - Oklahoma City 104:108, LA Lakers - Atlanta 99:98, New York - Miami 93:99, Orlando - Memphis 82:108, Sacramento - Charlotte 119:83, San Antonio - Detroit 114:75, Washington - Philadelphia 90:87 (za domácí Veselý 6 bodů, 2 doskoky, 1 asistence). 

V tu chvíli hostující pivot Serge Ibaka nepochopitelně udeřil Blaka Griffina do choulostivých míst, což rozhodčí ocenili nesportovní chybou, kterou Clippers potrestali dalšími čtyřmi body a šli poprvé v utkání do vedení. Na druhé straně ale odpověděl Rusell Westbrook a vítězství Oklahomy zpečetil tříbodovou akcí právě Ibaka.

Houston přehrál v texaském derby Dallas 136:103. V poločase Rockets vedli jen o tři body, ale třetí čtvrtinu ovládli 44:17. Hvězdou utkání byl Chandler Parsons, který minul jedinou z 13 střel a zlepšil si osobní rekord na 32 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články