Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Washington bez Veselého přehrál oslabené Clippers 98:90

Washington - Basketbalisté Washingtonu porazili v NBA poprvé po třech letech Los Angeles Clippers, Jan Veselý se na výhře nad oslabeným soupeřem nepodílel. Tým Wizards v pondělí zvítězil 98:90 a ukončil šňůru osmi porážek proti tomuto soupeři. Ten však přijel do Washingtonu oslaben o Chrise Paula i Blakea Griffina.

Utkání Washington - LA Clippers
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Zatímco Paul je už několik dnů na marodce s kolenem, Griffina vyřadil na poslední chvíli natažený stehenní sval. Domácí toho využili a po čtyřech prohrách se dočkali v lize vítězství. Pět hráčů v dresu Wizards dalo více než deset bodů v čele s Martellem Websterem (21), český basketbalista Veselý zůstal na lavičce náhradníků.

"Je to frustrující, protože zahazujeme to, co jsme si pracně vybudovali. Ale nemůžeme se vymlouvat na zranění, která stejně neovlivníme," řekl trenér Clippers Vinny Del Negro, jehož tým prohrál sedm z posledních deseti utkání.

LeBron James dovedl mistrovské Miami k výhře nad Charlotte 99:94, minul jediný ze 14 pokusů z pole a k 31 bodům přidal po osmi doskocích i asistencích. Chris Bosh se dostal na 23 bodů a Dwyane Wade na 20. Nejlepším střelcem Bobcats byl Ramon Sessions s 18 body.

Druhý nejlepší tým soutěže a loňský finalista Oklahoma pokořila o 12 bodů stobodovou hranici a zdolala Dallas 112:91. V přímém souboji o vedení v Centrální divizi Indiana porazila Chicago 111:101, oba rivalové tak mají po pondělku stejnou bilanci.

Výsledky pondělních zápasů NBA:

Miami - Charlotte 99:94, Minnesota - Portland 98:100, New York - Detroit 99:85, Oklahoma City - Dallas 112:91, Philadelphia - Orlando 78:61, Utah - Sacramento 98:91 po prodl., Washington - LA Clippers 98:90 (Veselý za domácí nenastoupil), Indiana - Chicago 111:101.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články