Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk prohrál i v Rize a je na pokraji vyřazení

Riga - Třetí prohru za sebou utrpěli basketbalisté Nymburka v Evropském poháru. Středočeši podlehli na palubovce VEF Riga 59:81 a jsou na pokraji vyřazení z osmifinálové skupiny, kde jsou nyní na posledním místě s bilancí jedné výhry a tří porážek. Nymburk musí 12. února doma porazit Bilbao a pak ještě zvítězit na půdě dalšího španělského celku Valencie, aby ještě mohl pomýšlet na postup. Bilbao s Valencií nyní mají shodně po dvou vítězstvích a prohrách, Riga vede skupinu s třemi triumfy.

Basketball Nymburk - VEF Riga
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Nymburk v lotyšské metropoli jen potvrdil, že nezažívá dobré časy. Na evropské scéně - v součtu s východoevropskou VTB ligou - protáhl sérii bez výhry už na pět utkání. Devítinásobní čeští mistři bez zraněného kapitána Petra Bendy celý zápas v Rize dotahovali manko. Zlým znamením pro ně byla už druhá minuta zápasu, kdy prohrávali 0:9.

Riga letos zdolala Nymburk ve VTB lize, před týdnem na pardubické palubovce i v Eurocupu a ani v dnešní odvetě se čeští suveréni nedokázali prosadit. Riga se mohla opřít o mnohem lepší střelbu za dva body a hosté výrazně ztráceli na doskoku, kde se citelně projevila hlavně Bendova absence.

Zatímco v nymburském dresu dokázali dvoucifernou hranici nastřílených bodů pokořit jen pivot Pavel Houška, který odehrál nejlepší zápas po letním přestupu z Děčína, a křídelní hráč Vojtěch Hruban, v táboře domácích se to povedlo hned čtyřem basketbalistům. Především na duo Kavaliauskas, Rowland nymburská obrana často nestačila.

Když hosté na začátku čtvrté čtvrtiny ztráceli už dvacet bodů, jejich naděje se začaly definitivně rozplývat. Riga už závěr zápasu jasně opanovala.

VEF Riga - ČEZ Basketball Nymburk 81:59 (24:18, 44:31, 65:48)

Nejvíce bodů: Kavaliauskas 17, Rowland 15, Janičenoks 14, Daniels 10 - Houška 14, Hruban 11, Rančík 9, Welsch a Carter po 7. Rozhodčí: Zamojski (Pol.), Zaščuk (Ukr.), Halliko (Est.). Fauly: 22:21. Trestné hody: 22/17 - 16/12. Trojky: 6:7. Diváci: 5000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články