Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk přišel v Děčíně o ligovou neporazitelnost

Děčín - Basketbalisté Děčína ukončili ligovou neporazitelnost obhájců titulu z Nymburka. V 19. kole dnes Severočeši na domácí palubovce zvítězili 80:78 a připsali si devátou výhru v sezoně. Favorizovaný účastník Evropského poháru FIBA prohrál po předchozích 17 vítězstvích, domácí soutěži ale dál s převahou vévodí. Už v minulé sezoně byl Děčín v základní části jediným přemožitelem Nymburka, v nadstavbě pak skalp Středočechů získal ještě Prostějov a v play-off jednou i Kolín.

Jedním ze strůjců úspěchu Děčína byl rozehrávač Levell Sanders, autor 23 bodů a šesti doskoků, jehož dva trestné hody 39 sekund před koncem znamenaly poslední změny ve skóre. Po třech trojkách dali favoritovi Patrick Pope (celkem 17 bodů) a Luboš Stria (12). Nymburk měl nejlepšího střelce v Radoslavu Rančíkovi (17).

Děčín vyhrál první poločas o sedm bodů, soupeř silnou třetí čtvrtinou výsledek otočil, ale domácí větší než tříbodové manko nedopustili a v koncovce byli šťastnější.

Očekávanou výhrou 87:76 nad Jindřichovým Hradcem se k lídrovi přiblížila na dvoubodový rozdíl Ostrava, naopak třetí Kolín prohrál 66:74 v Levicích. Pardubice zvítězily v derby nad Svitavami 95:86, když se tři jejich střelci dostali přes dvacet bodů - Bohačík (24), Nelson (22) a Žabas (21).

Hvězdou programu 19. kola byl ale tahoun USK Praha Boris Meno, který svůj tým dovedl k výhře 82:69 v Ústí nad Labem. Konžský křídelní hráč dal 32 bodů a k tomu doskočil 18 míčů, čímž už podruhé vyrovnal vlastní rekord této sezony NBL. Stanovil i nové maximum v koeficientu užitečnosti (51). Jen o bod méně dal opavský Ladislav Sokolovský, jeho tým ale prohrál doma s Chomutovem těsně 80:82.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Děčín - Nymburk
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články