Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dallasu se vrátil Nowitzki, debakl v derby však neodvrátil

New York - Ani návrat Dirka Nowitzkého do sestavy nepomohl basketbalistům Dallasu k ukončení série porážek. Loňští šampioni v neděli podlehli v texaském derby na palubovce San Antonia 129:91 a zaznamenali šestou porážku v posledních sedmi zápasech.

Dirk Nowitzki
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Bývalý nejlepší hráč soutěže Nowitzki nastoupil poprvé v sezoně, Mavericks chyběl od říjnové artroskopické operace pravého kolena. Při debaklu v San Antoniu odehrál čtyřiatřicetiletý Němec celkem 20 minut a připsal si osm bodů. "Ve třetí čtvrtině jsme prohrávali už asi o osmdesát bodů, takže nemělo smysl se vracet do hry," řekl Nowitzki.

"Ale cítil jsem se dobře. S dechem jsem stačil, jen jsem po pár sprintech měl těžké nohy," dodal. Rozdíl ve skóre Nowitzki trochu nadsadil, protože domácí Spurs vedli maximálně o 46 bodů. "Dostali jsme nakopáno. Nemusíme nic zastírat, byla to stará dobrá nakládačka," přidal jiný hráč Dallasu Shawn Marion.

Rekordní klubovou sérii natáhli hráči Los Angeles Clippers. Na palubovce Phoenixu vyhráli 103:77 a připsali si už třináctou výhru za sebou. Navíc ukončili dlouhé čekání na hřišti svého soupeře, když v Arizoně naposledy uspěli v roce 2007.

Výsledky nedělních zápasů:

Brooklyn - Philadelphia 95:92, New York - Minnesota 94:91, Orlando - Utah 93:97, Phoenix - LA Clippers 77:103, Sacramento - Portland 108:96, San Antonio - Dallas 129:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články