Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bartoň při debutu dovedl basketbalisty USK k výhře

Praha - Po 14 letech si basketbalista Luboš Bartoň znovu zahrál v české lize a hned ukázal, že bude pro USK Praha platnou posilou. Předloňský vítěz Evropské ligy s Barcelonou pomohl svému týmu zdolat Ostravu 91:86 a s 20 body byl nejlepším střelcem zápasu.

Luboš Bartoň v dresu USK
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Dvaatřicetiletý Bartoň, který po odchodu ze španělské Fuenlabrady marně hledal další zahraniční angažmá, strávil na na palubovce téměř 32 minut a byl nejvytíženějším hráčem USK. Pražanům se i díky jeho výkonu povedlo v duelu s druhým týmem tabulky přerušit sérii osmi porážek.

"Nejdůležitější bylo, že tým udělal vše, co bylo v jeho silách, aby zvítězil. Je jasné, že Luboš Bartoň přinesl novou energii. Ukázal se ve velmi dobrém světle, a to po jednom tréninku. Smekám klobouk, odvedl vynikající práci," ocenil kouč USK Ken Scalabroni výkon nové posily, která se uvedla prvním košem zápasu za tři body.

Ostrava se celý zápas držela, i díky pěti trojkám Jana Stehlíka, ale domácí cenné vítězství uhájili. "Výhru jsme potřebovali. Je o to cennější, že to bylo proti Ostravě. Myslím, že kapr teď bude všem chutnat o dost jinak," prohlásil americký trenér Pražanů.

Kouč hostů Dušan Medvecký kritizoval špatný výkon obrany a litoval zranění Rostislava Pelikána. "V obraně jsme hořeli my i USK, které bylo na konci šťastnější. Bylo vidět, že jim příchod Bartoně pomohl, vnesl do hry klid. Až získá zpět fyzičku a rytmus, bude velmi platným hráčem," řekl.

Ostrava po prohře na Folimance ztrácí už tři body na vedoucí Nymburk, který zdolal Ústí nad Labem 97:61. Obhájci titulu mají navíc zápas k dobru. Ze třetí příčky se přiblížil Nové huti na rozdíl dvou bodů Prostějov, který výhrou nad Opavou 93:75 napravil úterní porážku v Levicích.

Nejlepší střelecký výkon této sezony vyrovnal Jan Tomanec z Jindřichova Hradce, ani jeho 35 bodů ale neodvrátilo porážku ligového nováčka ve Svitavách. Domácí Tuři se díky vítězství 96:90 dostali před svého soupeře, který je vystřídal na předposledním místě tabulky.

Výsledky 18. kola ligy basketbalistů:

Kolín - Děčín 86:79, Chomutov - Levice 85:96, Nymburk - Ústí nad Labem 97:61, Prostějov - Opava 93:75, USK Praha - Ostrava 91:86, Svitavy - Jindřichův Hradec 96:90.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články