Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Brňanky proti Györu dosáhly na druhou letošní výhru

Brno – Druhé vítězství v tomto ročníku Euroligy si připsaly basketbalistky IMOSu Brno. V osmém kole porazily Uni Györ 86:61 a opustily tak poslední příčku ve skupině A. Maďarskému soupeři oplatily i s úroky dvoubodovou porážku z prvního vzájemného zápasu z úvodu sezony.

Basketbalistky Brna
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Signál k útočnému pojetí Brňanek dala hned v úvodu úspěšnou tříbodovou střelou Pecková. Soupeř zpočátku těžil z výškové převahy, ale domácí tým byl mnohem přesnější ve střelbě ze střední vzdálenosti a hlavně z tříbodového prostoru. Naopak v bezprostřední blízkosti v úvodní čtvrthodině často české vicemistryně neproměňovaly ani ty nejvyloženější příležitosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Györ

Jihomoravanky získaly náskok 15:8, ale právě místy zoufalou koncovkou a střeleckým výpadkem nabídly soupeřkám po první čtvrtině možnost srovnat. Maďarky z rychlých protiútoků otočily na chvíli průběh zápasu a ve 13. minutě získaly poprvé a naposledy v utkání tříbodový náskok (23:20). Do přestávky ale zpřesnily domácí basketbalistky koncovku a úspěšné tříbodové střely Vlkové a Horákové dopomohly k poločasovému vedení 41:30.

Po změně stran už hráčky Györu nedokázaly čelit náporu brněnského týmu. Maďarky se trápily v obraně, která nestačila na pohyblivou hru Brna. Trenér Bobrovský poprvé v sezoně zařadil na chvíli do hry reprezentantku Hanušovou, která je po operaci kolena, a v závěru dal větší prostor ke hře pivotce Šujanové i teprve šestnáctileté Křivánkové. Závěr zápasu dohrály Brňanky v klidu a vítězstvím se nabudily na předvánoční večírek, na který po utkání vyrazily s vedením klubu a příznivci. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články