Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk porazil Krasnojarsk a má třetí výhru ve VTB lize

Nymburk - Basketbalisté Nymburka zvítězili v duelu VTB ligy na své palubovce 69:61 nad Krasnojarskem. Do tabulky skupiny B si tak připsali třetí výhru z osmi zápasů a vítězně se naladili na důležitý středeční zápas Evropského poháru s Hapoelem Jeruzalém.

Drew Naymick v dresu Nymburka
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Ve vyrovnaném utkání měl Nymburk mírně navrch od druhé čtvrtiny, ve které předváděl velmi dobrou obranu a přes čtyři minuty nedovolil soupeři skórovat. Po dvou trojkách za sebou pak získal desetibodový náskok (30:20).

Ve třetí části však soupeř ze Sibiře zabral a snížil na jediný bod. Jenže závěrečná desetiminutovka patřila Petru Bendovi. Nymburský pivot, který se vrátil do sestavy po zranění, se dlouho nemohl prosadit. Pak ale dal osm bodů v řadě a vrátil Nymburku bezpečný náskok, který už domácí nepustili.

Vedle Bendy se na výhře velkou měrou podílel také mladík Tomáš Pomikálek, který si 12 body vytvořil maximum v soutěži. Nejlepším střelcem týmu byl se 14 body Mike Taylor. Dařilo se i nové posile Tweetymu Carterovi, který ve svém druhém utkání za Nymburk zaznamenal na rozehrávce deset bodů a pět asistencí.

"Dnes jsme nehráli dobře, byli jsme trochu ospalí. Ale lépe se o tom hovoří po vyhraném zápase než po prohře. V obraně to nebylo špatné," řekl po utkání trenér Ronen Ginzburg. "Před sezonou jsme věděli, že budeme mít velké množství zápasů a že to bude trochu nahoru a dolů. Teď jsme bohužel trochu dole a já doufám, že do středečního zápasu se to otočí," dodal.

ČEZ Basketball Nymburk - Jenisej Krasnojarsk 69:61 (14:16, 30:27, 52:49)

Nejvíce bodů: Taylor 14, Pomikálek 12, Carter 10, Benda 8 - Komarovskij 18, Dowdell 14, Rožvič 12. Fauly: 24:22. Trestné hody: 16/12 - 17/14. Trojky: 9:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články