Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nymburk v Kyjevě prohrál a o postup ještě musí bojovat

Kyjev - Basketbalisté Nymburka prohráli v Evropském poháru na hřišti Budivelniku Kyjev 62:72 a o postup budou muset bojovat za týden doma proti Hapoelu Jeruzalém. Na kontě nyní mají tři výhry a dvě porážky, závěrečný zápas tak potřebují vyhrát, aby se nemuseli ohlížet na druhý výsledek ve skupině.

Utkání ČEZ Basketball Nymburk - Budivelnik Kyjev
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Nymburk přijel na Ukrajinu s vědomím, že výhra znamená postup. Na druhou stranu ale trenér Ronen Ginzburg přivezl oslabený kádr, ve kterém chybí zraněný klíčový pivot Petr Benda a z rodinných důvodů také americký rozehrávač Adrian Abrams. Místo něj sice český mistr získal Tweetyho Cartera, ale ten ještě dnes nebyl k utkání připraven nastoupit.

Po vyrovnané první čtvrtině začal Nymburk ztrácet tempo a domácí na palubovce dominovali. Hosté přes šest minut nedali ani bod a dovolili Kyjevu šňůru 17:0. Na poločasovou přestávku tak šel Nymburk se ztrátou 19 bodů. Jelikož první duel vyhrál český tým o 13, musel ve druhé půli manko snížit, aby měl lepší bilanci ze vzájemných zápasů, pokud by to hrálo roli pro konečnou tabulku.

Jenže očekávaný nápor nepřišel. Budivelnik si hlídal náskok především zásluhou velmi dobré obrany. Žádný z hráčů Nymburka se nemohl střelecky chytit a úspěšnost střelby českého týmu klesla hluboko pod třicet procent.

Až v poslední čtvrtině se podařila Nymburku menší bodová šňůra, o kterou se starali zejména Radoslav Rančík a Mike Taylor, a rozdíl se zmenšil na potřebných 12 bodů.

V závěru se odehrála taktická bitva a v poslední minutě padaly body jen z trestných hodů. Nymburk potřebný výsledek udržel a stále má naději na první místo ve skupině, pokud uspěje v duelu s Hapoelem. Hlavní zásluhu na tom měl Rančík, který zaznamenal 17 bodů, z toho 12 v poslední čtvrtině. Na domácí straně zářil Američan Malcolm Delaney, autor 28 bodů.

Budivelnik Kyjev - ČEZ Basketball Nymburk 72:62 (18:15, 43:24, 58:42)

Nejvíce bodů: Delaney 28, Anisimov 9, Lyons a Tsintsadze po 8 - Rančík 17, Taylor 13, Naymick 8. Rozhodčí: Gkontas (Řecko), Kowalski (Pol.), Kartal (Tur.). Fauly: 23:27. Trestné hody: 34/22 - 18/17. Trojky: 4:5. Diváci: 1 800.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy