Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Washington šokoval výhrou nad šampiony z Miami, Veselý nenastoupil

Washington - Washington, nejhorší tým aktuálního ročníku NBA, doslova šokoval zámoří, když porazil obhájce titulu a lídra Východní konference Miami. Washington zaskočil favorita výhrou 105:101 a ukončil jeho sérii šesti úspěchů. Ani na druhé letošní výhře Wizards se ale nepodílel český reprezentant Jan Veselý.

Wizards, kteří ve středu proti Portlandu dosáhli na první vítězství v sezoně po předchozích třinácti porážkách, vybojovali nečekaně druhé vítězství proti úřadujícím mistrům. Těm nepomohl ani první triple double v novém ročníku LeBrona Jamese, který vstřelil 26 bodů, nasbíral 13 doskoků a 11 asistencí. Ve vypjatém závěru však neproměnil dva tříbodové pokusy.

"Konečně jsme se poučili. Takových těsných zápasů už jsme prohráli. Dnes se nám povedlo dodržet plán," řekl jeden z klíčových hráčů Washingtonu Kevin Seraphin, jenž k výhře přispěl 16 body a 10 doskoky. "Říkal jsem klukům, že jediní lidé, kteří si myslí, že mají šanci, jsou v téhle šatně," uvedl trenér Randy Wittman. "Řekl jsem jim, že potřebujeme zápas, kterým dáme něco najevo. A jaká by mohla být lepší příležitost než porazit zrovna tenhle tým? Vzali si to k srdci," liboval si kouč Washingtonu. 

Veselý do hry vůbec nezasáhl teprve podruhé v sezoně, pro českého hráče ale určitě není dobrou zprávou, že Washington v těchto utkáních dosáhl na svá jediná vítězství. Proti Miami byl lídrem Washingtonu Jordan Crawford s 22 body a šesti asistencemi.

Lakers opět padli

Další prohru si připsali Los Angeles Lakers, kteří podlehli Houstonu 105:107. Lakers promarnili sedmnáctibodový náskok a opět nezvládli poslední čtvrtinu. Houston v závěru použil taktiku faulů na Dwighta Howarda, který za poslední tři a půl minuty utkání proměnil jen pět z deseti trestných hodů, čehož domácí Rockets využili k obratu. Hosté ještě měli šanci na odvrácení desáté prohry z 18 utkání, ale Kobe Bryant ani Metta World Peace se do koše netrefili.

Houston Rockets - Los Angeles Lakers
zdroj: ČT24

Bryant nastřílel 39 bodů, ale spotřeboval na ně 31 pokusů z pole. Lakers nastoupili bez zraněného Paua Gasola. Rockets střelecky táhli náhradníci Toney Douglas s 22 body a Greg Smith s 21 body.

Memphis udolal Phoenix 108:98 po prodloužení. Hvězdou utkání byl domácí Zach Randolph s 38 body a 22 doskoky. Hrozbu čtvrté prohry v sezoně odvrátil vyrovnávací střelou 15 vteřin před koncem čtvrté části Rudy Gay a prodloužení už Grizzlies ovládli jasně 14:4.

Oklahoma zvítězila v Brooklynu 117:111 a připsala si šestou výhru v řadě. Hosty dovedl k úspěchu Kevin Durant s 32 body. Domácím, kteří nastoupili bez Brooka Lopeze, nestačilo 33 bodů Derona Williamse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články