Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Nymburk oplatil Prienai porážku a přiblížil si postup

Pardubice - Basketbalisté Nymburka udělali další krok k postupu v Evropském poháru ULEB díky výhře nad litevským celkem BC Prienai 90:66. Devítinásobní čeští šampioni v Pardubicích soupeři oplatili porážku z minulého týdne a vyhoupli se do čela skupiny A s bilancí tří výher a jedné porážky. Nymburk, který s Prienai v poločase vedl jen o čtyři body, o svém triumfu rozhodl velkým nástupem ve třetí a čtvrté čtvrtině.

"Porážka z Litvy pro nás byla velká lekce, ze které jsme se dokázali poučit a vzali si z toho hodně dobrého. Výhra je při současné situaci ve skupině velmi důležitá, ale šli jsme jí naproti velmi dobrým výkonem," uvedl kouč Ronen Ginzburg. Když Nymburk příští středu vyhraje na palubovce Budivelniku Kyjev, v předstihu si zajistí pokračování v soutěži. "Je to pro nás výzva, ale ještě se musíme dívat na to, že nás čekají zápasy ve Svitavách a pak také zápas VTB ligy na hřišti Žalgirisu Kaunas, což mluví samo za sebe," dodal Ginzburg.

Nymburk musel vydat hodně sil, aby Prienai porazil. Domácí hráče stejně jako před týdnem trápily hlavně dalekonosné trojkové pokusy soupeře. Hosté se jen za první čtvrtinu z dálky trefili čtyřikrát a drželi naději na dobrý výsledek. Ale jen do doby, než se v nymburském týmu vedle podkošového parťáka Rančíka rozehrál i tradiční tahoun Benda. Ten si zjednal respekt pod oběma koši a hlavně jeho čtrnáctibodový příspěvek Nymburku pomohl k těsnému poločasovému vedení o čtyři body, k němuž třemi trojkami přispěl i rozehrávač Pavkovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbal: Nymburk - Prienai

Středočeši se v celém zápase mohli chlubit vysokou úspěšností střelby za dva body, která se šplhala až k 80 procentům. K rozhodujícímu náporu zaveleli hned po přestávce. Šňůrou 8:0 vyrazili až do dvanáctibodového vedení a dál těžili hlavně ze skvělé obrany a jednoduchých košů po rychlých kontrech.

K velkému představení se vedle Bendy nadechl také Hruban. Letní posila z pražského USK zaznamenala 20 bodů a vytvořila si osobní střelecký rekord v Eurocupu. Při trhánku ve třetí čtvrtině se důležitými koši blýskl také pivot Naymick, žolík z lavičky. Prienai už v závěru nekladlo velký odpor. Nymburk jej dokázal přinutit hned k 19 ztrátám.

Basketball Nymburk - BC Prienai 90:66 (14:18, 46:42, 70:56)

Nejvíce bodů: Benda a Hruban 20, Pavkovič 15, Rančík 11, Naymick 10 - Urbutis a Vene 13, Janavičius 12. Rozhodčí: Piloidis (Řec.), Juraš (Srb.), Milojevič (Mak.). Fauly: 21:18. Trestné hody: 14/9 - 17/9. Trojky: 7:7. Diváci: 1 820.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články