Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Máme na play-off, věří Washingtonu Veselý

Washington – Druhý rok v NBA načal český basketbalista Jan Veselý a po loňské nováčkovské sezoně by se měl konečně zařadit mezi opory Washingtonu. Loni druhý nejhorší tým celé soutěže provedl přes léto mnoho změn v kádru a podle Veselého tentokrát má na postup do play-off. Momentálně Wizards prý ale doplácí na zranění klíčových hráčů.

Jan Veselý proti New York Knicks
zdroj: Getty Images

Veselý byl do NBA draftován před rokem jako šestý v pořadí, po nijak hvězdné nováčkovské sezoně už se letos bude muset předvést v lepším světle. "Už nejsem nováček, na které se tu nedívá tak kriticky jako na zkušené hráče. Takže na mě určitě budou větší očekávání. Bude to těžké, ale budu se snažit na sobě pracovat, abych podával dobré výkony. Po přípravě na sezonu si více věřím, což je dobře," řekl Veselý.

Washington na Veselého zřejmě v budoucnu hodlá spoléhat, a tak na něj na startu sezony uplatnil opci i pro následující sezonu. "Když víte, že před vámi není poslední sezona v klubu, ale že s vámi počítá i na další rok, tak je to povzbuzující. Mám chuť jim dokázat, že neudělali chybu. Je to pro mě další motivace," dodal.

Wizards, druhý nejhorší tým loňské zkrácené sezony, do nového ročníku hodně provětral kádr. Přes léto získal Okafora, Arizu, Price, Parga, Webstera či nadějného nováčka Beala. "Všichni hráči, kteří přišli, si nehrají na hvězdy, ale rádi se podřizují týmu. Určitě nám jejich příchod pomohl a hrajeme hodně kolektivně. V tom musí být naše síla, protože nemáme hvězdu, která by dala 40 bodů na zápas. V plné sestavě podle mě máme na play-off. Minulý rok to nevyšlo, ale se změnami na play-off můžeme útočit. Je tu hodně pozitivní atmosféra a všichni se snaží, aby se vyhrávalo," řekl rodák z Ostravy.

Wizards už za sebou mají první zápas sezony s Clevelandem, který skončil porážkou 84:94, což Veselého hodně mrzelo. "Je pravda, že nám chybí tři důležití hráči (zranění Nené, Wall a Seraphin), ale Cleveland jsme v přípravě porazili ve stejné sestavě. Teď jsme pohořeli v obraně a na doskoku, který jsme podcenili. To rozhodlo," připomněl 23 doskoků, z toho 12 útočných, v podání brazilského pivota Clevelandu Varejaa. "Popravdě jsem byl překvapený, kolik doskoků měl ve statistice. Na hřišti mi to nepřišlo, že by jich tolik získal," dodal Veselý.

Jan Veselý v utkání s Detroitem
zdroj: AP autor: Duane Burleson

Připouští však, že zejména absence rozehrávače Johna Walla je pro mužstvo citelná. "Mně tedy chybí určitě. S ním a bez něj je hra hodně jiná. On vždycky, hned jak dostane míč, běží do brejku a já jsem zvyklý běžet s ním. Ten rychlý protiútok nám teď trochu chybí. Ale Price i Pargo jsou zase zkušení rozehrávači, kteří to dokážou podržet. Já ale doufám, že bude John rychle zpátky, protože mám rád rychlý basket," řekl Veselý, který v Evropě v dresu Partizanu Bělehrad proslul právě brejkovou hrou.

Také ho mrzí, že ve Washingtonu hned nezůstal další Čech Tomáš Satoranský, kterého Wizards v létě draftovali. "Při zranění Johna mě napadlo, že je to škoda, že tu Saty jako rozehrávač nezůstal. Tehdy jsme ale nemohli vědět, že se John zraní. Každopádně Satymu přeju, a sám to chci, aby tu byl co nejrychleji," dodal Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články