Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Basketbalistky USK opět v Eurolize prohrály

Istanbul - Utkání s dramatickou koncovkou sehrály basketbalistky USK Praha v Evropské lize. Po úvodní domácí porážce se Salamankou podlehly ve svém druhém představení favorizovanému Galatasarayi Istanbul 56:58 na jeho hřišti. Ještě dvě minuty před koncem sice Pražanky vedly, ale nakonec doplatily na 23 ztracených míčů.

České mistryně vstoupily do utkání skvěle, především v obraně. Mezi 3. a 8. minutou nedovolily soupeřkám vstřelit ani bod a šňůrou 11:0 získaly devítibodový náskok. Vedle výborné obrany se jim dařilo také přecházet do rychlých brejků, do kterých se zapojovala i pivotka Kia Vaughnová.

Právě vysoká Američanka byla podobně jako v minulém utkání se Salamankou klíčovou hráčkou USK. Navíc se o poznání více dařilo rozehrávačce Jeleně Škerovičové, kterou soupeřky nebránily tak důsledně jako Salamanka. Černohorská dirigentka tak mohla rozdávat své pověstné přihrávky a celkem nasbírala deset asistencí.

V druhé čtvrtině Pražanky znovu nedovolily soupeřkám pět minut skórovat a bylo z toho vedení o 14 bodů, ovšem pak se přece jen Galatasaray rozehrál. Zasloužila se o to zejména španělská pivotka Sancho Lyttleová, která dlouho jako jediná dělala USK výraznější problémy.

Postupně se k ní ale přidala i zkušená Belgičanka Ann Wautersová a Galatasaray začal náskok soupeřek stahovat. V závěru třetí čtvrtiny si Pražanky vybraly slabší chvilku a domácí hráčky šňůrou 14:2 otočily skóre na 46:44.

Galatasaray pak sice dvakrát získal pětibodové vedení, ale vysokoškolačky se nevzdaly. Táhla je Škerovičová, která rozdávala přihrávky, a její spoluhráčky zakončovaly.

Dvě minuty před koncem jim vrátila vedení trojkou Kateřina Elhotová, pak ale udělala Škerovičová chybu, Albenová jí sebrala míč a dala rozhodující koš. Do konce sice zbývala minuta, ale Pražanky už se v útoku neprosadily.

Skupina C

Galatasaray Istanbul - ZVVZ USK Praha 58:56 (7:17, 22:28, 44:44)

Nejvíce bodů: Lyttleová 17, Wautersová 14, Albenová 9, Caglarová 8 - Vaughnová 17, Škerovičová a Elhotová po 9, Vítečková a Dubljevičová po 7. Fauly: 16:16. Trestné hody: 13/9 - 13/10. Trojky: 1:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články