Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno s Horákovou a Ohledovou chce znovu bojovat o titul

Brno – Brněnské basketbalistky chtějí v nadcházející ligové sezoně opět bojovat o titul. V letní přestávce se podařilo tým posílit, nejvíce si trenér Jan Bobrovský slibuje od návratu kapitánky Hany Horákové a příchodu americké pivotky Nicole Ohldeové. Tým českých vicemistryň doplnily také Edita Šujanová, Veronika Vlková a slovenská pivotka Anna Jurčenková.

Titul Brno slavilo naposledy ještě s Hanou Horákovou
zdroj: www.bkzabiny.cz autor: Carlos Novotný

Brňanky vstupují do své jubilejní dvacáté sezony. S bilancí čtrnácti titulů, čtyř druhých míst a jednoho třetího jsou v historii samostatné české ligy jejím nejúspěšnějším týmem. V uplynulých letech však přepustily nadvládu konkurentkám z USK Praha a z posledních čtyř ročníků získaly titul jen v roce 2010.

Brněnský kádr provázejí zdravotní problémy

Dvě hráčky základní sestavy jsou před ligovým startem mimo hru. Alena Hanušová je po operaci menisku, Šujanová musela na zákrok s křížovými vazy. Do přípravných zápasů nenaskočila po stejné operaci Romana Hejdová a poslední přípravný duel v Maďarsku nedohrála kvůli problémům se zády Ohldeová.

"Neznám sezonu, která by tak špatně začala. Nadějně vypadá pouze situace s Hejdovou. Bude už připravena zasáhnout ve středu do prvního ligového zápasu," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Bobrovský, který společně s manažerem Jiřím Hamzou v roce 1993 klub založil. Nyní je Bobrovský jediným majitelem klubu.

Reprezentantka Hejdová přišla kvůli zranění, které utrpěla v únoru, o start na olympijských hrách v Londýně. Půl roku po operaci počítá s tím, že nejspíš bude chvíli trvat, než se dostane do tempa. "Ale příprava vypadá dobře, mám do basketbalu chuť," konstatovala Hejdová. Domnívá se, že současný tým má velký potenciál. "Hanka Horáková si dokáže hráčky srovnat v šatně i na hřišti. Ohldeová je zkušená basketbalistka. Doufám, že dokážeme naši sílu prodat v zápasech," přála si Hejdová.

Také Bobrovský považuje posílení za optimální. Neskrývá ale, že jej v přípravě po úvodních třech vítězstvích zklamaly následné tři prohry. "Ze začátku vypadala skladba družstva velmi dobře, nyní se nám po zraněních kádr rozpadá. Výsledky nevzbuzují optimismus, ale nepropadám panice," řekl brněnský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články