Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Satoranský: Jsme na koni, ale nesmíme polevit

Chomutov - Tahoun basketbalové reprezentace Tomáš Satoranský doufá, že reprezentanti cennou výhrou nad Tureckem udělali možná klíčový krok za postupem na mistrovství Evropy. Češi podle něj triumfem nad úřadujícími vicemistry světa také poslali budoucím soupeřům vizitku, že s nimi musejí vážně počítat.

"Teď jsme na koni, ale nesmíme polevit. Pořád je před námi dlouhá cesta," řekl po utkání v Chomutově Satoranský. I dnes z rozehrávky tým dirigoval a "držel" v klíčových okamžicích. Nasázel 16 bodů, nejvíc z týmu, přidal šest doskoků a pět asistencí. Ale radost měl hlavně z toho, jak se Češi prezentovali jako mužstvo. "Už před kvalifikací se říkalo, že máme podle jmen výborný tým. A teď jsme dokázali, že umíme budit respekt i týmovým výkonem," pochvaloval si hráč Sevilly, kterého si v letošním draftu do NBA vybral jako 32. hráče v pořadí Washington.

Podle Satoranského má výhra nad Tureckem velký zvuk, byť soupeř letos nemá k dispozici největší hvězdy, které jej předloni táhly ke světovému stříbru. "Ale pořád to je skalp vicemistrů světa. Ano, neporazili jsme nejsilnější Turecko, ale ostatní nás teď budou muset respektovat," prohlásil Satoranský.

Už před zápasem označil dnešní souboj s Tureckem jako možný klíč k postupu, výhry si tak cenil o to víc. "Před zápasem jsme měli stejnou bilanci dvou výher a jedné porážky, šlo o druhé místo ve skupině a doma jsme potřebovali nutně zvítězit. Kdyby to nevyšlo, hodně bychom si to ve skupině zkomplikovali," uvedl Satoranský. Češi si nyní druhé místo ve skupině F za Itálií ale upevnili, navíc na ME do Slovinska vede za jistých okolností také cesta ze třetího místa.

"Teď bude hlavní, abychom hlavně poslední dva zápasy doma zvládli. Kdybychom s Běloruskem nebo Portugalskem prohráli, po výhře nad Tureckem by to hodně bolelo. Nesmíme to dopustit," dodal Satoranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články