Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Howard míří z Orlanda do Lakers

Los Angeles - Jeden z nejlepších pivotů a obránců v NBA Dwight Howard se dočkal odchodu z Orlanda a pro novou sezonu posílí Los Angeles Lakers. Šestnáctinásobní mistři ligy získali šestadvacetiletého basketbalistu v rámci velké výměny mezi čtyřmi kluby, která se týkala celkem osmi hráčů.

Do trejdu byly zapojeny vedle Lakers a Orlanda ještě Denver a Philadelphia. Ta uvolnila svou největší hvězdu a amerického reprezentanta na olympijských hrách Andreho Iguodalu, který zamířil do Denveru, za což získala z Lakers pivota Andrewa Bynuma a z Orlanda dvojnásobného vítěze soutěže ve smečování Jasona Richardsona.

Magic za Howarda dostali čtveřici hráčů Arron Afflalo, Al Harrington, Nikola Vučevič, Moe Harkless a tři volby v 1. kole draftu. Podle stanice ESPN se Howard s představiteli Lakers už dohodl. Nejlepší obránce NBA za roky 2009 až 2011 a šestinásobný účastník Utkání hvězd chtěl být za každou cenu z Orlanda vyměněn.

V Howardovi Orlando Magic ztrácí svého nejlepšího střelce i doskakujícího hráče v každé z posledních sedmi sezon. V průměru za osm let v dresu Orlanda nasbíral 18,4 bodu a 13 doskoků. Zato Lakers s Howardem v sestavě zvýší své šance znovu ovládnout NBA, v níž poslední dva roky vypadli vždy už ve druhém kole play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články