Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Nelétat v oblacích, nabádá Vítečková po výhrách nad Ruskem

Jindřichův Hradec - Dvě výhry nad mistryněmi Evropy z Ruska sice české basketbalistky před odjezdem na olympijské hry pozitivně naladily, ale podle hlavní střelecké hvězdy Evy Vítečkové je třeba to brát s rezervou. Hlavní budou až výkony na samotném turnaji.

Eva Vítečková
zdroj: ČT24

"Nesmíme z toho létat v oblacích. Je to super. Zvýší nám to sebevědomí, ale olympijský turnaj je až za deset dní, takže je třeba, aby nám forma vydržela a nejlépe, aby ještě gradovala," řekla Vítečková novinářům po úterní výhře v Jindřichově Hradci nad Ruskem 58:49. Sama k vítězství pomohla důležitými trojkami v závěru a celkem 20 body. Dala tedy jen o bod méně než při pondělní výhře v prvním přípravném zápase s Ruskem 73:63.

"Jsem střelec, tak to musím zkoušet i v závěru. Zatím to padá, tak to snad vydrží. Pomáhá mi, že jsem i v koncovce klidná. Jak říká táta, je to jen sport, tak proč se tím nervovat," odhalila svůj recept nejlepší česká basketbalistka minulé sezony. Zatímco v pondělí Češky celé utkání vedly, v úterý musely duel s Ruskem v druhé půli otáčet.

"Poučily jsme se z chyb, které jsme dělaly v první půli. Také jsme si vzaly k dobru rady trenéra z poločasu, a to nám pomohlo. Klíčem byla obrana a to, že se nám v útoku dařila hra na zónu soupeře," hodnotila.

Je nám líto, video expirovalo.
Po zápase s Ruskem

"A také nám pomohli fanoušci. Před takovými fanoušky se hraje super. Takovou atmosféru jsme dlouho nezažily," chválila diváky v Jindřichově Hradci. Nemyslí si však, že by dvě porážky s českým týmem těsně před olympiádou nějak zamávaly se sebevědomím ruského celku.

"Rusky mají vždy pomalý rozjezd, ale když pak mají vyhrát, tak vyhrají. Určitě si z toho nic dělat nebudou. Taky si nemyslím, že by to pro nás byla výhoda v případě, že bychom na sebe narazily na olympiádě. Sebevědomí jim to určitě nevzalo, naopak si o to větší pozor na nás případně dají," tuší Vítečková.

Na olympijské hry se podívá potřetí, v Aténách skončila pátá a v Pekingu sedmá. I tentokrát věří minimálně v účast ve čtvrtfinále. "Musíme si dávat postupné cíle. Takže postup ze skupiny a nejlépe z druhého místa za Amerikou. Pak už to bude hop nebo trop," dodala k českým ambicím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články