Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk čeká ve VTB lize opět CSKA

Tallinn - Basketbalisté Nymburka se v příštím ročníku VTB ligy opět utkají s ruským gigantem CSKA Moskva, který letos soutěž vyhrál. Ve skupině B narazí devítinásobný český mistr také na dalšího bývalého vítěze Evropské ligy Žalgiris Kaunas, Minsk-2006, Nižnij Novgorod, Triumf Ljubercy Moskevská oblast, Lokomotiv Kubaň Krasnodar, Jenisej Krasnojarsk a litevský celek Neptunas Klajpeda a VEF Riga.

Nymburk - CSKA
zdroj: ČTK autor: Mlejnková Alexandra

V minulé sezoně, v níž skončil Nymburk na nepostupové sedmé pozici ve skupině, dokázal nekompletní mužstvo CSKA porazit. Síly už změřil také s Krasnodarem, Krasnojarskem a Minskem-2006. "Jsem rád, že přibyl Žalgiris nebo Triumf Moskva. Jsou to velice kvalitní týmy. Pevně věřím, že k outsiderům patřit nebudeme," řekl klubovému webu jeden z klíčových nymburských hráčů Petr Benda.

Věří, že by se tým tentokrát mohl vejít do postupové šestice. "I přes špatný začátek se nám podařilo vyhrát spoustu zápasů za sebou a poráželi jsme i euroligové týmy. Myslím, že jiný cíl než účast v play-off by před námi neměl stát," uvedl Benda. Netěší se na další výlet do sibiřského Krasnojarsku.

"Cesta je hrozně dlouhá a bude to ještě horší, pokud tam pojedeme v zimě. Doufám, že nalosování bude tak, abychom tam jeli brzy jako vloni," řekl. Podle nového hracího formátu první a druhé týmy ve skupině postoupí přímo do čtvrtfinále. Celky ze třetího až šestého místa zahájí play-off bojem o účast v elitní osmičce.

Los VTB Ligy:

Skupina A: Spartak Petrohrad, UNICS Kazaň, Kalev Tallinn, Chimki Moskva, Azovmaš Mariupol, Rudá křídla Samara, Astana, Turów Zhořelec, Lietuvos Rytas Vilnius, držitel divoké karty.
Skupina B: Nymburk, CSKA Moskva, Žalgiris Kaunas, Minsk-2006, Nižnij Novgorod, Triumf Ljubercy Moskevská oblast, Lokomotiv Kubaň Krasnodar, Neptunas Klajpeda, (Lit.), Jenisej Krasnojarsk, VEF Riga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články