Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Boston je posledním semifinalistou NBA

Boston – Basketbalisté Bostonu Celtics jsou posledním semifinalistou basketbalové NBA. V rozhodujícím sedmém zápase druhého kola play-off přehráli Philadelphii 85:75. Ve finále Východní konference narazí Celtics na Miami, která si poradilo s Indianou v poměru 4:2 na zápasy. Na západě se o účast ve finále utkají basketbalisté San Antonia a Oklahomy.

Opora Celtics Rajon Rondo
zdroj: ČTK/AP autor: Elise Amendola

Za výhru v rozhodujícím duelu mohl Boston děkovat zejména Rajonu Rondovi. Šestadvacetiletý rozehrávač dosáhl na triple double díky 18 bodům, deseti asistencím a stejnému počtu doskoků. Navíc v poslední čtvrtině vstřelil 11 bodů. "Ten kluk je jejich motorem, který pohání celý tým," prohlásil kouč poražených Sixers Doug Collins.

V koncovce na sebe musel vzít zodpovědnost poté, co se čtyři minuty před koncem zápasu vyfauloval kapitán Paul Pierce. Celtics v té chvíli vedli jen o tři body, ale Rondo sám ve zbytku utkání přestřílel Sixers 11:7. "Vždy v sobě měl, aby mohl vzít zápas na sebe, proměnit důležité střely, hrát agresivně. Rajon vycítil, že jsme blízko úspěchu, ale že je třeba to dotáhnout do konce. Sám nakonec utkání rozhodl, bylo úžasné jej sledovat," rozplýval se Pierce nad výkonem spoluhráče.

Bostonu zahrála skvěle celá základní pětka, která se kompletně dostala ve střelbě do dvouciferných čísel. Kevin Garnett nasbíral 18 bodů a 13 doskoků, nejlepším střelcem Philadelphie byl také s 18 body André Iguodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články