Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalisté Nymburku jsou jedno vítězství od titulu

Prostějov - Po dvou výhrách Nymburka se finále basketbalové Mattoni NBL přesunulo do Prostějova. Domácí basketbalisté doufali, že podobně jako loni dokážou ve své hale stav série vyrovnat, jenže opak je pravdou. Nymburk si poradil se svým rivalem i potřetí, tentokrát 84:66 a již zítra může získat devátý mistrovský titul v řadě. Utkání začne ve 20:00 a přímý přenos můžete sledovat na ČT4 a našem webu.

Na rozdíl od předcházejících dvou zápasů měli Hanáci i bez zraněného rozehrávače Mateje Venty oslnivý začátek. Po chybách soupeře snadno zakončovali protiútoky a nečekaně získali náskok 7:0. Jak rychle jej ale získali, tak snadno vedení ztratili.

Po pěti minutách už byl stav nerozhodný 9:9. Prostějov i v oslabení a v pozměněném složení týmu bojoval, vyrovnanou partii udržel i ve druhé čtvrtině až do stavu 30:30. Signál ke zvratu dal dvěma tříbodovými střelami po sobě Mike Lenzy.

Trenér Prostějova Zbyněk Choleva: "Ještě ve 32. minutě bylo všechno otevřené. Škoda závěru, skóre mohlo být přijatelnější. Docela se nám dařilo v obraně, ale horší to bylo v útoku. O lepší výsledek nás připravilo několik špatně zvolených zakončení a také některé zbytečné ztráty. Ty byly dány i únavou. Na hráče toho bylo opravdu hodně." 

Trenér Nymburka Ronen Ginzburg: "Patnáct minut jsme nehráli dobře, pak se zlepšila obrana, a to byl klíč k úspěchu. Museli jsme ale hrát naplno téměř do konce, protože domácí prohrávali v poslední čtvrtině pouze o osm bodů a polevení by se nemuselo vyplatit." 

Nymburk před přestávkou ovládl vývoj utkání, přesněji bránil a byl mnohem jistější v koncovce. Zlepšený výkon Nymburka se projevil v závěru poločasu i na bodové šňůře 13:2, na kterou už domácí basketbalisté nedokázali zareagovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Nymburku vedou již 3:0

Po změně stran už rychleji a přesněji hrající Nymburk převzal režii zápasu do svých rukou. Navzdory snaze už domácí basketbalisté neměli sílu na zvrat. Hra Nymburka vycházela z pozorné defenzivy, proti níž se Prostějov jen s obtížemi prosazoval. V posledních čtyřech minutách začal Prostějov riskovat, po zbytečných ztrátách míče ale už jen Nymburk šňůrou devíti bodů pečetil svoje vítězství.

Prostějov - Nymburk 66:84 (18:16, 32:43, 51:63)Nejvíce bodů: Smith 19, Nicholson 12, Bohačík 9 - Simmons 26, Benda a Pumprla po 12,Lawrence a Lenzly po 10. Rozhodčí: Dolínek, Paulík, Hruša. Fauly: 22:18 Trestné hody: 11/5 - 21/15. Trojky: 7:7. Diváci: 1 800. Stav série: 0:3.   

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články