Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Miami je ve finále Východní konference NBA

Indiana (USA) - Basketbalisté Miami jsou prvními finalisty Východní konference NBA. V šestém utkání ukončili sérii druhého kola play-off na palubovce Indiany vítězstvím 105:93. Strůjcem rozhodující výhry byl Dwyane Wade s 41 body a 10 doskoky, LeBron James přidal dalších 28 bodů. Domácímu týmu nebylo nic platné, že každý člen základní pětky nastřílel dvouciferný počet bodů, nejvíc pak David West (24).

Indiana - Miami
zdroj: ČTK/AP

Mužstvo loňských finalistů NBA z Floridy uspělo v třetím zápase za sebou a sérii vyhrálo 4:2. "V základní části jsme sehráli pár dobrých zápasů, ale nejsem si jistý, že se nám to podařilo třikrát po sobě jako teď v play-off," řekl Wade.

Při absenci zraněné třetí hvězdy týmu Chrise Boshe to byli právě Wade s Jamesem, kdo skvělými individuálními výkony obstarali obrat v sérii. James za poslední tři zápasy nastřílel 98 bodů, doskočil 34 míčů a měl i 24 asistencí, Wade přispěl čísly 99, 22 a 11. "Když je Chris mimo, musíme ho zastoupit. Tým od nás čeká, že ho povedeme," dodal Wade.

"Chris Bosh je skvělý basketbalista, ale když chybí, znamená to víc kontaktů pro LeBrona a Wadea. A to není zrovna výhoda," konstatoval trenér Indiany Frank Vogel. "Ty poslední zápasy hráli výjimečně. Nevím, jestli je někdo dokáže porazit," dodal.

V semifinále NBA se tým Heat utká s vítězem série Boston - Philadelphia, jejíž stav je nerozhodný 3:3. K rozuzlení dojde v sobotu na palubovce Celtics.

Výsledek 2. kola play-off NBA

Indiana - Miami 93:105 (konečný stav série 2:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články