Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chicago potřetí v play-off podlehlo Philadelphii

New York - Basketbalisté nejlepšího týmu Východní konference NBA Chicaga Bulls jsou v úvodním kole play-off na pokraji vyřazení. Osmé Philadelphii podlehli 82:89 a v sérii prohrávají už 1:3. Třetí vítězství si v neděli připsaly i týmy Bostonu a Los Angeles Lakers, naopak na 1:3 snížil New York, jemuž k první výhře nad Miami pomohl 41 body Carmelo Anthony.

Utkání Chicago - Philadelphia
zdroj: AP autor: Brian Kersey

Sixers čekají na postup z prvního kola play-off od roku 2003, nyní je dělí jediná výhra od nečekaného vyřazení vítěze Východní konference. Chicagu se lepí smůla na paty, když se k zraněnému Derricku Roseovi přidal i Joakim Noah, který do čtvrtého utkání nenastoupil kvůli problémům s kotníkem.

Nedělní zápas se zlomil v poslední čtvrtině, kdy za stavu 74:73 trefil domácí Jrue Holiday dvě trojky za sebou. Bulls sice bojovali, ale domácí v koncovce neomylně proměňovali trestné hody a vítězství uhájili.

New York vyhrál zápas vyřazovací části po předchozích 13 nezdarech, přitom ještě ve třetí čtvrtině ztrácel na Miami 11 bodů. Do sestavy Knicks se po zranění vrátil Amaré Stoudemire, který k výhře přispěl 20 body. Hrdinou zápasu byl ale jeho spoluhráč Anthony, který poslal 54 vteřin před koncem Knicks trojkou do vedení 87:84.

Miami poté v útoku neuspělo a navíc faulovalo Anthonyho při dalším trojkovém pokusu. Lídr Knicks však proměnil jediný ze tří trestných hodů, a tak na druhé straně snížil LeBron James (v utkání dal 27 bodů) díky koši s faulem na jednobodový rozdíl.

Heat následně faulovali Stoudemirea, který trefil také jen jednu šestku, a měli tudíž šanci na vítězství. Dwyane Wade ale v poslední vteřině neuspěl s pokusem o trojku z otočky a stav zůstal 89:87.

"Chtěl jsem udělat všechno možné, abych se uzdravil co nejrychleji. Hlavně jsem se snažil kvůli spoluhráčům, ale také i kvůli našim divákům, kteří jsou velmi vášniví," řekl po utkání Stoudemire, který si ruku poranil sám, když s ní po druhém utkání série zlostně praštil do skla chránícího hasicí přístroj.

Los Angeles Lakers zvítězili v Denveru 92:88 a vedou 3:1 na zápasy. Vyrovnaný duel rozhodla až poslední minuta, když za stavu 86:86 trefil trojku rozehrávač Lakers Ramon Sessions.

Atlanta prohrála v Bostonu 79:101 a je krok od vyřazení. Boston vedl v třetí čtvrtině až o 21 bodů, ale Hawks tuto část zakončili šňůrou 13:0 a vypadalo to na možné drama. Jenže Celtics nic takového nedopustili a poslední čtvrtinu si bezpečně pohlídali. Kapitán Bostonu Paul Pierce kvůli problémům s kolenem odehrál jen necelých 17 minut, v nichž ale stihl nastřílet 24 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články