Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dallas nad propastí, Oklahoma vede už 3:0

Dallas - Basketbalisté Dallasu jsou na pokraji vyřazení z play-off NBA. V sérii s Oklahomou prohráli obhájci titulu i třetí utkání, tentokrát na domácí palubovce 79:95. Jedna porážka dělí od konce sezony i New York, který po dvou porážkách v Miami prohrál před vlastními diváky 70:87. Žádný tým v historii NBA ještě neotočil sérii ze stavu 0:3.

Utkání Oklahoma - Dallas
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Dallas po dvou těsných prohrách z Oklahomy nevyužil domácí prostředí a za celý zápas se ani jednou nedostal do vedení. Tým Thunder vedl s 31 body Kevin Durant, 20 bodů přidal Russel Westbrook. V dresu Dallasu nastřílel Dirk Nowitzki 17 bodů, ale trefil jen šest z 15 střel. "Postarám se o to, abychom v sobotu nastoupili koncentrovaní a ještě se vrátili zpět do Oklahomy," řekl trenér Dallasu Rick Carlisle. "Víme, že ještě nic není hotovo," konstatoval opatrně Durant.

Newyorští Knicks si ve vyřazovacích bojích připsali už třináctou prohru v řadě. Na výhru v play-off čekají od roku 2001. Knicks přitom vedli ve druhé části o 11 bodů, ale Miami předvedlo na přelomu poločasů šňůru 22:6 a poté už vedení nepustilo. New York prohrál druhý poločas 31:50. Miami se nemuselo obávat o výsledek díky LeBronu Jamesovi, který v poslední čtvrtině nastřílel 17 ze svých 32 bodů. Dwyane Wade přidal 20 a Mario Chalmers 19 bodů.

New York vedl s 22 body Carmelo Anthony, ale nikdo jiný se nepřehoupl přes dvanáct. Místo zraněného Amareho Stoudemira nastoupil v základní sestavě Steve Novak, který zůstal bez bodu. "Ofenzivně jsme na to dneska neměli, chyběl nám pohyb. Na to budu klást důraz před čtvrtým utkáním," řekl trenér Knicks Mike Woodson, jehož svěřenci se v úspěšnosti střelby dostali jen na 32 procent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články