Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Basketbalistky USK udolaly VŠ. Ve finále vyzvou Frisco

Praha - Finále české basketbalové ligy žen bude mít tradiční složení. Po Frisku Brno si dnes postup do finále zajistily také obhájkyně titulu z USK Praha. Ty vyřadily VŠ Praha 3:0 na zápasy, když všechny tři duely musely rozhodnout až v koncovce. Brno a USK se ve finále proti sobě postaví poosmé za sebou.

Druhé vzájemné utkání rozhodlo ve prospěch USK až prodloužení a i dnes byl zápas dlouho velmi vyrovnaný. Navíc hráčky VŠ měly překvapivě navrch, když si v závěru první čtvrtiny vybudovaly až osmibodový náskok. Ve vedení se držely až do koncovky třetí části.

Za stavu 56:52 pro VŠ zavelely mistryně k obratu a zbytek utkání vyhrály 27:9. Klíčové pro ně bylo, že se jim podařilo ubránit hlavní oporu soupeřek Reisingerovou, která měla na začátku druhé půle na kontě 11 bodů, ale pak už další nepřidala.

Útok USK táhly Miltonová-Jonesová (17 bodů) a Kateřina Elhotová, která nastřílela 18 bodů. Předčila tak svou sestru Karolínu, která v dresu VŠ dala sedm bodů. Nejlepší střelkyní VŠ byla se 14 body rozehrávačka Bartoňová, která sezonu začala jako hráčka USK.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články