Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Basketbalisté se dozvědí soupeře pro kvalifikaci o ME

Freising (Německo) - Dnešní los ve Freisingu nedaleko Mnichova rozhodne o tom, s jakými soupeři se mužská basketbalová reprezentace utká v kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy 2013. Tým Pavla Budínského bude mít čtyři, nebo pět soupeřů, z pěti skupin postoupí na finálový turnaj vždy dva nejlepší týmy a další čtyři ze třetích míst.

Los určí složení pěti pětičlenných skupin a jedné šestičlenné. Český výběr, který v posledním cyklu před nedávnou změnou kvalifikačního systému hrál jen v druhotřídní divizi B, bude v osudí ve čtvrtém výkonnostním koši. Hrát se bude systémem doma venku od 15. srpna do 11. září 2012, o 16 postupových míst se uchází 31 reprezentací.

Finálový turnaj se uskuteční v září 2013 ve Slovinsku, jistou účast na něm mají Španělsko, Francie, Rusko, Makedonie, Litva, Řecko, Británie a domácí reprezentace. Losovat se dnes bude i kvalifikace žen, česká reprezentace má ale start na šampionátu ve Francii jistý stejně jako Rusko, Turecko, Chorvatsko, Británie a domácí výběr.

Nasazení týmů pro kvalifikaci ME mužů:

1. koš: Srbsko, Turecko, Německo, Finsko, Gruzie, Chorvatsko.
2. koš: Ukrajina, Bulharsko, Polsko, Bosna, Izrael, Itálie.
3. koš: Černá Hora, Lotyšsko, Belgie, Portugalsko, Maďarsko, Švédsko.
4. koš: ČR, Estonsko, Nizozemsko, Švýcarsko, Rakousko, Ázerbájdžán.
5. koš: Bělorusko, Rumunsko, Albánie, Lucembursko, Kypr.
6. koš: Island.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články