Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

USK bude hájit 4. místo, Brno čeká favorit Spartak

Praha/Brno – Na prahu začátku odvetných zápasů v základních skupinách Evropské ligy stojí basketbalistky ZVVZ USK Praha a Frisco Brno. Zatímco Pražanky budou v domácím souboji s Bourges hájit současné čtvrté místo v "áčku", tým Brna míří jako velký outsider a poslední celek skupiny C na palubovku jejího lídra a velkoklubu Spartaku Moskva. Brno nastoupí v Moskvě od 15:00 SEČ, USK hostí Bourges od 19:00 v přímém přenosu ČT4 a sportživě.cz.

Ilustrační foto

Basketbalistky USK se v Eurolize dostaly na vítěznou vlnu a po triumfech v Györu a s Gdyní by rády získaly další triumf také s tradičním francouzským účastníkem Bourges, kterému podlehly na jeho palubovce na startu soutěže 51:63. Českým mistryním půjde i o to, aby v přímém souboji udržely čtvrtou pozici ve skupině, na které mají bilanci čtyř výher a tří porážek, zatímco Bourges je v přesně opačné situaci.

Domácí proto vědí, jak velký význam pro ně utkání bude mít. USK by se hodilo navázat na dvě výhry ze vzájemných zápasů v minulé sezoně. "Naše bilance v polovině základní skupiny je velice dobrý základ do dalšího průběhu soutěže. Teď pro nás bude základem zvládnout zejména domácí zápasy, které nás čekají do Vánoc," uvedl trenér Lubor Blažek.

Ten si hodně slibuje od návratu americké podkošové hráčky DeLishy Miltonové-Jonesové, která Pražankám v Eurolize měsíc chyběla. Stále mimo hru zůstává její krajanka a klíčová rozehrávačka Lindsay Whalenová, která se v zámoří stále zotavuje po zranění kotníku.

Basketbalistky Brna mají na kontě stále pouze jedno vítězství, což je drží na samém dně tabulky skupiny C. Mladý brněnský tým navíc podstoupí další těžkou zkoušku v Moskvě na palubovce nejlepšího týmu skupiny C. "Pokusíme se uhrát solidní výsledek. Ale hovořit o vítězství v Moskvě by bylo hodně troufalé. To se nám sice v minulosti podařilo, ale měli jsme zcela jiný kádr hráček," uvedl kouč Brňanek Jan Bobrovský, který bude mít k dispozici kompletní tým.

Bilance z dosavadních vzájemných zápasů pro Brno zatím není příliš povzbudivá, Spartak vyhrál osmkrát, Brňanky pouze jednou – v úplně prvním duelu před téměř pěti lety. "Případná cesta k lepšímu výsledku vede pouze přes kvalitní obranu. V ní ale zatím stále hodně chybujeme," dodal brněnský kouč, jehož tým v říjnu držel se Spartakem krok jen v prvním poločase a nakonec prohrál 70:87.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články