Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nymburk může udělat další krok k postupu v Eurocupu

Praha - Basketbalisté Nymburka mohou dnes udělat další významný krok směrem k postupu ze základní skupiny Evropského poháru ULEB, pokud se i v utkání na palubovce litevského Rudupisu Prienai udrží na vítězné vlně. Osminásobní čeští šampioni by rádi navázali na předchozí triumfy v Soluni a s Groningenem, čímž by si v polovině bojů ve skupině udrželi stoprocentní bilanci. Zápas mezi Rudupisem Prienai a Nymburkem začíná v 18:00 SEČ.

Do osmifinálové fáze postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny, Nymburk má v "céčku" výbornou výchozí pozici a za jistých okolností by mu mohla stačit už pouze jediná výhra.

Tým z litevského města Prienai má po dvou zápasech vyrovnanou bilanci jedné výhry a porážky: zatímco před dvěma týdny vyhrál v Groningenu, pak doma nestačil na Aris Soluň, který zase v premiéře doma podlehl Nymburku.

Rudupis je mužstvo zajímavé tím, že jako jediné v Eurocupu nemá na soupisce žádného cizince. Úterní duel s Nymburkem je pro něj klíčovým, druhá domácí porážka by klubu, který je považovaný za neoficiální farmu slavného Žalgirisu Kaunas, už hodně zkomplikovala postupové vyhlídky.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články