Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Prostějova porazili v lize slovenského mistra

Praha - Zápas českého vicemistra se slovenským mistrem vyhrál v basketbalové lize mužů Prostějov. Levice v utkání 14. kola porazil doma 94:88 a v tabulce se posunul na třetí místo. Na vedoucí duo Nymburk, Pardubice ztrácejí svěřenci trenéra Zbyňka Cholevy bod. Čtvrtý je Děčín, který v Praze prohrál 64:69 s USK. Hostům citelně chyběl Pavel Houška, na domácí straně se 23 nastřílenými body blýskl Peter Sedmák.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Levicím nepomohlo k úspěchu ani 32 bodů Keatona Granta. "V závěru jsme nechali trestuhodně volné jejich tříbodové střelce a soupeř nám odskočil. Nepodali jsme špatný výkon, ale počítá se jen vítězství," řekl trenér slovenského mužstva František Rón. Jeho prostějovský protějšek Choleva nebyl spokojen s nasazením svých hráčů. "Nevím, jestli už mysleli na úterní zápas v Roanne," konstatoval kouč vítězného celku.

Opava nedokázala konkurovat Pardubicícm, poslední celek tabulky doma prohrál 52:75. "Dnes jsme vsadili na obranu a díky této činnosti jsme Opavu porazili. Domácí bojovali po celý zápas, ale nepodařilo se jim náš náskok snížit," pochvaloval si pardubický trenér Jan Slovjak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články