Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brňanky prohrály v Montpellieru vysoko 50:80

Lattes (Francie) - Basketbalistky Friska Brno prohrály ve druhém kole Evropské ligy ve francouzském Lattes s Montpellierem vysoko 50:80. Nezkušený hostující tým neměl proti favorizovaným soupeřkám nejmenší šanci na úspěch, francouzský celek převyšoval české vicemistryně ve všech směrech. Brňanky udržely vyrovnané skóre jen do třetí minuty, pak se soupeři vyrovnaly až v závěrečné čtvrtině, kdy už domácí družstvo za rozhodnutého stavu polevilo v úsilí.

Basketbalový koš
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hráčky Brna daly první koš zápasu a vzápětí získaly naposledy v utkání vedení 4:3. Od dalších minut se duel vyvíjel jednoznačně ve prospěch domácích. Hráčky Montpellieru byl přesnější při zakončení a agresivnější v obraně.

První čtvrtinu vyhrály Francouzky 17:8, ve druhé už vedly 40:14 a Brňanky působily místy bezradným dojmem. Měly přitom katastrofální střeleckou bilanci, když z dvoubodového prostoru dosahovala jejich úspěšnost pouhých 27 procent oproti 53 v podání soupeře. Situaci se snažily Brňanky zachraňovat střelbou z tříbodového prostoru, ale ani tam nebyly přesné.

"Náš výkon v prvním poločase byl katastrofální. Měly jsme neskutečně špatnou střelbu i přechod do obrany," řekl trenér Jan Bobrovský.

Až v poslední čtvrtině se výkon jeho svěřenkyň částečně zlepšil. Francouzky ovšem pod dojmem vysokého náskoku polevily a umožnily soupeři srovnat krok. Střelecky se v brněnském týmu dařilo pouze Stehlíkové (13 bodů) s Hejdovou (14), Američanka Robinsonová doskočila 11 míčů. "Ve druhém poločase jsme sice začali na chvíli hrát lépe, brzy nás ale hrdinství opustilo. Hráčky, od kterých se čekalo, že zápas odtáhnou, zklamaly," narážel Bobrovský na výkony zahraničních posil. Ocenil pouze Stehlíkovou a Hejdovou za bojovnost. "Francouzky nás přehrály ve všech směrech. Mnohem více bojovaly a hrály agresivněji," dodal kouč.

Montpellier - Frisco Brno 80:50 (17:8, 40:18, 58:29)

Nejvíce bodů: Lelasová 14, Skrbaová 13, Sacková 11, Dijonová 10 - Hejdová 14, Stehlíková 13, Abdiová 8. Rozhodčí: Williams (Angl.), Aunkrober (Lot.), Sundič (Č. Hora). Trestné hody: 14/10 - 12/8. Fauly: 11:14. Trojky: 4:4. Diváci: 700.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články