Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Brno prohrálo v EL se Spartakem Moskva

Brno - Basketbalistky týmu Frisco Brno vstoupily do Evropské ligy prohrou s favorizovaným Spartakem Moskva 70:87. Mladý celek Brňanek sice mnohem zkušenějším soupeřkám statečně vzdoroval, srážely jej ale chyby v obraně a nepřesná koncovka při zakončení z tříbodového prostoru. Přitom svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského vstoupily do zápasu až nečekaně dobře. Hrály mnohem koncentrovaněji, trpělivě si připravovaly postupné útoky a po pěti minutách vedly 7:2. Jenže chvilkový výpadek je pak o pracně nastřádaný náskok rychle připravil.

Utkání Frisco Sika Brno - Spartak Moskva
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Ruský celek zpřesnil kombinaci a využil neorganizované domácí obrany při bránění tříbodových střel. Dvě trojky v těsném sledu zaznamenaly srbské posily Spartaku Milovanovičová s Petrovičovou, které měly velký podíl na desetibodové šňůře svého týmu.

Brňanky se snažily oplácet stejnou mincí, jejich tříbodovým střelám však chyběla přesnost a odražené míče sbíraly v podkošových soubojích s přehledem hráčky Spartaku. Ty další sedmibodovou šňůrou odskočily až na dvanáctibodový rozdíl, v závěru poločasu se ale domácí basketbalistky nadechly k náporu a snížily na 34:38. 

Po změně stran Brňanky ještě chvíli vzdorovaly, ovšem několik dalších nepřesností potrestal moskevský tým po rychlých protiútocích získáním rozhodujícího náskoku. Závěr se už dohrával v poklidné režii herně vyzrálejšího ruského týmu.

Basketbalistky USK Praha vstoupily do nové sezony Evropské ligy porážkou 51:63 na půdě francouzského Bourges. O výsledku rozhodla už první čtvrtina, kterou české mistryně prohrály o 12 bodů. USK nepomohlo ani 20 bodů a deset doskoků Američanky DeLishy Miltonové-Jonesové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články