Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ruské basketbalistky vstoupily do závěrečné fáze přípravy před MS

Moskva - Do zahájení mistrovství světa basketbalistek v České republice zbývá 42 dní a stejně jako český tým vstoupily do závěrečné fáze přípravy i Rusky. Tradiční rivalky českých basketbalistek chtějí na světovém šampionátu získat sedmý titul v historii. Na mistrovství v Česku bude kapitánkou ruského týmu Ilona Korstinová. Dvojnásobná mistryně Evropy získala na posledních dvou světových šampionátech dvě stříbrné medaile.

"Je skvělé, že se mistrovství hraje v České republice, je to moc pěkná země. Navíc máme spoustu zkušeností z Euroligových zápasů v Česku s Brnem a s USK Praha," prozradila kapitánka Korstinová.

V přípravném zápase se Rusky střetli v moskevském areálu Chimki s Polskem. Hru obou týmů provázely nepřesnosti. Nejlepší střelkyní Rusek byla se šestnácti body Karpuninová, Ilona Korstinová s desítkou jako druhá nejlepší v týmu dala bodů osm. Rusko nakonec porazilo Polsko 65:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Český tým se utká s Ruskami už v základní skupině 24. září v Brně. O den dříve změří síly s výběrem Argentiny. Poslední duel ve skupině odehrají Češky s Japonkami.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články