Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Čeští volejbalisté zahájili přípravu na MS dvěma výhrami

Liberec - České volejbalisty na úvod zápasové fáze přípravy na letošní světový šampionát čekají tři domácí duely s Austrálií. V úterním utkání v Liberci si s dalším účastníkem mistrovství světa poradili bez ztráty setu. Dnes pak zvítězili čeští hráči 3:1. K týmu se tento týden připojil zkušený blokař Petr Konečný, který se do reprezentace vrátil po dlouhých deseti letech. První týden s národním týmem ho čeká výhradně fyzická příprava, potom už bude bojovat o nominaci na světový šampionát.

"My jsme na tom byli s oběma trenéry dohodnuti někdy od března nebo od dubna, kdy se byli podívat ve Francii na zápas. Po deseti letech je to hodně dlouhá doba, všechno se změnilo, i ten volejbal je o hodně rychlejší," podotkl Konečný.

Čeští volejbalisté proti Austrálii dominovali ve všech setech na přihrávce. Trenér Jan Svoboda volil zpravidla jen taktická střídání a v prvních třech přípravných zápasech hodlá vyzkoušet maximum herních variant. "Máme ještě pořád v kádru tři univerzály, to znamená, aby každý odehrál jeden zápas - vyzkoušet jejich souhru s nahrávači. Zdá se mi, že funguje souhra nahrávači-smečaři na pajpu, který se snažíme zlepšit. Hodně sledujeme obranu a anonymní činnosti, které k volejbalu patří, ale nás zatím nezdobí," uvedl Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté zahájili přípravu zápasem s Austrálií

Volejbalisté porazili Austrálii i podruhé

Čeští volejbalisté vyhráli i ve druhém přípravném utkání nad Austrálií 3:1. Český tým, chystající se na zářijové mistrovství světa v Itálii, nastoupil podle plánu se zcela jinou základní šestkou než v úterý. Ta v Benátkách prohrála úvodní set, ale pak se přece jen dopracovala k vítězství. "Australané se už trochu adaptovali a hráli lépe, my zase oproti včerejšku o něco hůř. Tím zápasem jsme se spíš protrápili," řekl Svoboda.

Národní tým tvoří zatím šestnáct hráčů. O konečné nominaci na šampionát v Itálii bude rozhodnuto na začátku září.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články