Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalisté v přípravě podruhé porazili Estonce

Děčín - Čeští basketbalisté v generálce před startem evropské kvalifikace v Děčíně porazili Estonsko 86:70 a navázali na nedělní úspěch se stejným soupeřem. Tým kouče Pavla Budínského už nyní čeká jen příprava a úvodní sobotní kvalifikační zápas na Slovensku v Prievidzi. Češi už nyní začnou myslet na úvod kvalifikačních klání, hned v sobotu je čeká prestižní zápas na Slovensku. Reprezentaci letos v srpnu čekají tři duely, narazí ještě na Švýcarsko a Kypr.

Češi proti Estoncům stejně jako v prvním vzájemném duelu rozhodli o přesvědčivém vítězství už v úvodu, navíc ještě zlepšili obranu a už v poločase vedli vysoko o 20 bodů, přestože využili kromě lehce zraněného Slezáka všech jedenáct hráčů.

Od třetí desetiminutovky ale domácí částečně polevili a dopouštěli se nepřesností, čímž kouče Budínského nepotěšili. "Druhý poločas byl nejhorším výkonem v celé naší přípravě. Naopak první poločas byl velmi kvalitní," řekl Budínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Estonsko

Předběžná sestava na utkání se Slovenskem:

rozehrávači: Čarnecký, T. Tóth, Slezák,

křídla: Pumprla, Kotas, Hruban, Bartoň,

pivoti: P. Houška, Pospíšil, Benda, Chán, Bohačík.

V této kvalifikační fázi reprezentaci půjde o získání co největšího počtu bodů a výhodnějšího nasazení před evropskou kvalifikací v roce 2012.

Česko - Estonsko 86:70 (35:19, 53:33, 67:47)

Nejvíce bodů: Pumprla 18, Bartoň 15, Čarnecký 13, Benda 11 - Talts 15, Keerles 14, Vene a Toome po 10. Rozhodčí:Zachara, Vondráček, Hošek. Fauly: 16:27. Trestné hody: 30/24 - 12/10. Trojky: 4:6. Diváci: 550.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články