Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalistům bude na světovém šampionátu chybět zkušený Lébl

Liberec - Volejbaloví reprezentanti budou na podzimním mistrovství světa v Itálii postrádat zkušeného blokaře Martina Lébla. Pětinásobný nejlepší český hráč roku, který po sezoně přestoupil z Maceraty do Říma, zatím není po operaci kyčle schopen plné tréninkové zátěže. Národní mužstvo v tomto týdnu čekají první přípravné zápasy, od úterý do čtvrtka nastoupí svěřenci trenéra Jana Svobody v Liberci a v Benátkách nad Jizerou třikrát proti Austrálii.

"Je to ze zdravotních důvodů. Po lednové operaci se do toho Martin za pár měsíců zase dostal, jenže pak se ta bolest vrátila. V současnosti není té několikahodinové dvoufázové zátěže schopen," řekl kouč Svoboda.

V reprezentačním kádru, který už má za sebou červencový přípravný blok v Benešově, jsou nahrávači Zapletal, Ticháček, blokaři Sobotka, Holubec, Rak, Veselý, smečaři Popelka, Marek Novotný, Hudeček, Hrazdíra, Pláteník, univerzálové Jakub Novotný, Štokr, Konečný, libera Kryštof a Bence.

Po zápasech s Austrálií má reprezentace v plánu start na turnaji v Polsku, kde by se měla střetnout i s věhlasnými Brazilci, v září pak do Česka přijedou Tunisko a Kanada. Světový šampionát pro český tým začne 25. září turínským utkáním s Francií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články