Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalisté Nymburka získali posedmé za sebou ligový titul

Nymburk - Basketbalisté Nymburka vyhráli už posedmé za sebou mistrovský titul. V pátém finálovém zápase dnes zdolali Prostějov 75:67 a celou sérii vyhráli 4:1. Prostějov sice kladl až do konce tuhý odpor, ale promarnil dobrý úvod zápasu a pak už slavila úspěch zkušenost domácího týmu. O rozhodující vítězství Nymburka se nejvíce zasloužil Petr Benda, který dal 17 bodů. Vítězný zápas byl zároveň derniérou pro domácího kouče Muli Kacurina, který už začátkem roku avizoval svůj odchod.

Prostějov byl od začátku mnohem přesnější v ofenzivě, zatímco domácím vázla jak střelba, tak i samotná rozehrávka. Během prvních 100 sekund vedli hosté o pět bodů a Nymburk najednou musel skóre obracet. Podařilo se mu to až v závěru první části, kdy hodně přidal v defenzivní činnosti a snáze otevíral blok Prostějova. Navíc postupem času ožil nymburský rozehrávač Lee, který překonal problémy s třísly. Do konce čtvrtiny si domácí vypracovali pětibodový náskok a najednou jejich hra zase získala potřebnou lehkost.

Muli Kacurin, odcházející trenér Nymburka:

"Dneska už to moc nebylo o basketbalu. Hráči se už trochu viděli na dovolené a starali se o jiné věci, ale nakonec se dokázali zkoncentrovat na zápas a udělat, co bylo potřeba."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Nymburk - Prostějov

Ve druhé části vedli už o 12 bodů, ale pak zase polevili v pohybu pod košem a hosté začali pomalu dotahovat. Devět sekund před přestávkou snížil prostějovský Landry na 40:43 a zdálo se, že by druhá půle ještě mohla nabídnout hodně dramatický boj. Po pár minutách třetí části však bylo všechno jinak. Oba týmy dost znervózněly a na Prostějovských to bylo o něco patrnější. Chybami pustili Nymburk do vedení až o deseti bodů, které až do závěru zápasu nedokázali zlikvidovat.

Hosté sice nehráli špatný basketbal, ale v rozhodujících momentech často selhávali ve střelbě zpod koše a nic jim nebyly platné ani solidní trojky. Až tři minuty před koncem snížil Polák Skibniewski na pět bodů, jenže to už ve vydýchané a do posledního místa zaplněné nymburské hale Prostějovu viditelně docházely síly. Na domácí lavičce se hodně činil kouč Kacurin, který v dramatickém závěru své hráče ukočíroval a Nymburk už klíčové vítězství nepustil.

ČEZ Nymburk - BK Prostějov 75:67 (25:20, 43:40, 57:48)

Nejvíce bodů: Benda 17, Nečas 12, Lee 10 - Landry 20, Skibniewski 14, Lawrence 9. Rozhodčí: Dolinek, Zachara, Paulík. Trestné hody: 26/21 - 21/16. Fauly: 21:24. Pět chyb: 36. Nečas. Trojky: 2:7. Diváci: 900. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články