Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Každý koš pomáhá už počtvrté

Praha - Čtvrtý ročník společné charitativní akce České televize a České basketbalové federace vrcholí při posledním 44. kole základní části Mattoni NBL. Muži přispějí za každý bod družstva 100 Kč a jednotliví hráči 10 Kč, rozhodčí se přidají jednorázově částkou 500 Kč. Ženy se již akce účastnily na konci března. Zapojením všech složek vrcholového basketbalu najednou se tak charita Každý koš pomáhá stává skutečně ojedinělým počinem, který překračuje hranice českého sportu. Peníze tentokráte poplynou mobilnímu hospici Ondrášek z Ostravy. Česká televize nabídne z posledního kola základní části NBL hned tři zápasy.

Diváci a fanoušci se mohou připojit nejenom při sledování televizních zápasů, ale po celý duben posláním své dárcovské DMS ve tvaru DMS POMOCKOSEM na číslo 87 777. Vybrané prostředky poslouží k nákupu automobilu pro potřeby ošetřovatelské péče mobilního hospice Ondrášek, ale i k opětovné podpoře Domů na půli cesty a Patrika, Dity a Samuela.

Petr Varecha, předseda správní rady hospice Ondrášek:

"Děkujeme basketbalové federaci. Naše činnost je pro naše klienty bezplatná, to znamená, že každá koruna, která se sežene, je pro nás přínosem. Nejsme financováni z veřejných zdrojů. Zatím nemáme smlouvy s pojišťovnami, nedovoluje to legislativa České republiky. Věříme, že do budoucna se to spraví. Děkujeme všem, kteří nám během roku pomůžou."

Je nám líto, video expirovalo.
Akce Každý koš pomáhá nyní vrcholí

V ženské basketbalové lize kluby a hráčky svými body získaly celkem 81 200 Kč, zatím nejvíc přispěly basketbalistky Kary Trutnov, které i s příspěvky managementu vybraly 11 723 Kč. Výbor Asociace ženských ligových klubů dopředu deklaroval, že vybranou částku navýší na konečných 120 000 Kč.

Za tři ročníky se vybralo téměř 850 000 korun

První ročník basketbalové charity Každý koš pomáhá společně vytvořily na jaře 2007 kluby Mattoni Národní basketbalové ligy a Česká televize a od svého vzniku vzbudil pozornost ostatních sportů. Peníze vybrané v prvních dvou ročnících přispěly nejprve Domům na půli cesty v Praze a ve Valašském Meziříčí. V minulém roce získaných 218 000 Kč pomohlo postiženému Patrikovi k nákupu nového typu speciálního polohovatelného vozíku a ulehčilo život polosirotkovi Samuelovi a osiřelé Ditě.

Mimořádnými událostmi akce Každý koš pomáhá v roce 2009 se staly individuální příspěvek amerického rozehrávače Levella Sanderse, který se rozhodl věnovat sám 10 000 Kč, a historicky první dar pořadatelů tradičního All Stars Game na Folimance, kteří vybrali 30 000 Kč. Celkově se za tři ročníky existence této charity vybralo 844 545 Kč.

Každý koš pomáhá 2010

Ženská basketbalová liga

27. 3. VŠ Praha – Sparta Praha

31. 3. Kara Trutnov – USK Praha

Slovanka MB – Frisko Sika Brno

Sokol Hradec Králové – Valosun Brno

Czech Coal Aldast Strakonice – Loko Karlovy Vary

0

Mattoni NBL

16. 4. ČT4 20:00 Synthesia Pardubice - BK Prostějov

17. 4. ČT4 21:00 Mlékárna Miltra Nový Jičín - ČEZ Basketball Nymburk

18:00 BK B&W Opava – Basketball Brno

17:30 Karma Poděbrady – USK Praha             

18. 4. ČT4 16:00 NH Ostrava - BK Kolín

17:00 Sokol Vyšehrad – BK Děčín

Program vysílání 44. kola NBL
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články