Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Házenkářky zdolaly v kvalifikaci o ME Ázerbájdžán i doma

Brno - České házenkářky uspěly i v odvetném utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství Evropy s Ázerbájdžánem. Po sedmibrankové výhře v Baku zdolal český celek v Brně své soupeřky vysoko 37:25. K postupu ale mají české hráčky hodně daleko. Národní tým by musel minimálně remizovat doma s dosud stoprocentním Maďarskem a vyhrát ve Švédsku. V případě prohry s Maďarskem potom musí ve Švédsku vyhrát minimálně o osm gólů, protože v prvním vzájemném zápase v Zubří tímto rozdílem prohrál.

Trenér Jiří Tkadlec vsadil na shodnou sestavu jako ve středu v Baku a domácím hráčkám vyšel skvěle hned úvod souboje. V šesté minutě se rychle ujal vedení 4:1. Po chvilkovém výpadku se ale soupeřky ve 14. minutě přiblížily na rozdíl jediné branky (6:5), ale poté již skóre začalo rychle narůstat ve prospěch českého družstva.

Opět velmi dobře za pozornou obranou chytala gólmanka Satrapová. Domácímu celku se dařily rychlé protiútoky, góly dávaly české házenkářky i po kombinacích z křídla či po střelbě spojek ze střední vzdálenosti. V ní vynikala Zámorská, která měla stejně jako Salčáková v prvním poločase stoprocentní úspěšnost střelby. Obě dohromady zatížily konto Ázerbájdžánu jen v úvodní půlhodině jedenácti góly.

Po přestávce zvýšily hostující hráčky agresivitu v obraně, v útoku vsadily na hru se dvěma pivoty. Naopak český celek polevil v koncentraci a po deseti minutách se osmibrankový náskok scvrkl na polovinu. Kouč Tkadlec zareagoval oddychovým časem a na palubovku poslal do středu obrany hráčky nejlepšího českého celku Slavie. Domácím navíc pomohlo dvojnásobné vyloučení soupeřek a za čtyři minuty opět vedly o osm branek. 

Postupně se k úspěšným střelkyním Zámorské a Salčákové přidala i Černá a skóre narostlo na utěšený rozdíl dvanácti branek. Velký podíl na tom měl úspěšný rychlý protiútok, z devatenácti pokusů domácí hráčky šestnáctkrát skórovaly, zatímco soupeřky trestaly z brejku pouze třikrát.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články