Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalistky Prostějova nestačily v LM na Fenerbahce

Prostějov - Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály v závěrečném kole základní skupiny C v Lize mistryň za sedmdesát minut s Fenerbahce Istanbul 0:3. Turecký tým potvrdil roli favorita a vyhrál i svůj šestý zápas v soutěži, přičemž ztratil pouze dva sety. Prohra domácího Prostějova nic nezměnila na třetím místě hanáckého klubu v tabulce a postupu do play off.

Prostějov hrál v úvodu zápasu vyrovnanou partii, pouze na lavičce totiž zůstaly největší hvězda tureckého týmu Gamovová z Ruska i belgická nahrávačka Dirickxová. Hanačky se díky dobrým zákrokům na síti dostaly do vedení 8:5, pak ale soupeř zpřesnil hru a po tříbodové šňůře tvrdě podávající Nizozemky Blomové otočil na 11:10. Převaha hráček Fenerbahce nabývala na síle, málo kazily a u sítě se tvrdým zakončením prosazovala Chorvatka Osmokrovičová. Prostějov ještě stáhl ztrátu na rozdíl jediného bodu 17:18, na koncovku ale přišla na palubovku Gamovová, která sebrala domácím naději na zvrat.

Prostějovské volejbalistky kupily chyby

V úvodu druhého setu provázely hru domácích volejbalistek chyby. Hanačky se trápily zejména při příjmu plachtícího podání Rasnaové, která uhrála prvních šest bodů. Hráčky Prostějova marně hledaly způsob, jak by dostaly soupeře pod tlak, nedařila se jim kombinace a servis postrádal důraz. Domácí hráčky se vzpamatovaly až po střídáních za nepříznivého stavu 9:18. Zpřesnily bloky, v závěru sady při podání Novákové dokonce odvrátily šest setbolů, ale turecký celek si sadu po několika zaváháních vzít nenechal. 

Také třetí set měl obdobný průběh. Hanačky hlavně zápolily s příjmem podání, po kterém nedokázaly přejít do nebezpečného protiútoku. Turecký tým si v pohodě vypracoval šestibodový náskok 18:12. I když se hráčky Prostějova v čele se svou nejlepší hráčkou Spalovou snažily, toužebný set se jim získat nepodařilo.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články